Lördagen den 14 augusti 1976

Kyrkogården i Piteå lördagen den 14 augusti 1976.  
 
När jag sitter och sovrar bland mina många bilder, med lika många olika sorts motiv, så upptäcker jag att alla är ett sorts tidsdokument. Även det här lite sorgliga fotot, som togs lördagen den 14 augsuti 1976. I bildens mitt, en kista som bärs av sex män som för en nära vän, broder, make, far, morfar, svärfar till den sista vilan. De sex allvarliga bärarna har alla en nära relation till den avlidne. På ena sidan: Ivan, Sven, John och på den andra: Teddy, John och Gunnar. Den bortgångne var min pappas bror Ingvar.
 
Låter man sedan blicken svepa ut "bakom" själva motivet, så ser man i den vita avlånga byggnaden Volvohallen eller Forslunds, som det kallades. På taket står den välkända röda PV:n som fick följa med på flyttlasset när bilhallen flyttade till en annan adress några år senare. Det är mycket som hänt sedan bilden togs den där augusti lördagen för snart 40 år sedan.
 
Lite "omkring-fakta": dagen före, dvs fredagen den 13 augusti, spelade jag med Rolf Åhmans i Rimjokk. Dagen därpå, begravningsdagen, var vi engagerade i Logen i Vändträsk. Och när jag tidigare i somras besökte Ingvars grav, så såg allt så mycket annorlunda ut. Inte undra på det när det förflutit en hel mansålder sedan dess. Det gröna fältet runt omkring lyser ännu tomt. I dag 2015 har gravarna tillkommit så de når ända ned mot det vita staketet. Av de sex manliga bärarna finns i dag endast en kvar i livet. Ivan, Sven, John L. (min far), John R. och Gunnar har alla gjort Ingvar sällskap. Det berättar litegrann hur livet fungerar.
 
Roger

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0