När kvinnor behandlas som avskum

Natten mot söndagen begicks en grov våldtäkt på en kvinna, i närheten av Tosterön i Strängnäs. Två män våldför sig på henne utomhus vid två tillfällen. Platsen där det händer ligger i närheten av en flyktingförläggning. Enligt uppgift är det två män som är bosatta på förläggningen som utfört övergreppet.
 
Det börjar bli vardagsmat för tidningar att rapportera om grova våldtäkter. Det börjar även bli mer och mer frustrerande att läsa om alla dessa meningslösa brott. I regel så lyser gärningsmännens signalement med sin frånvaro. Om man är polis och så snabbt som möjligt vill ha fast en misstänkt gärningsman, varför då inte vara mer frikostig med signalement? Massmedia föjer samma rutin genom att lägga locket på.
 
En person som behandlar en medmänniska illa, som i det här fallet genom våldtäkt, placerar sig själv som en bödel, som med hot och våld tvingar en annan person till underkastelse. Och fastän informationen med all säkerhet når ända fram till Rosenbad, så svarar våra beslutsfattare med enbart tystnad. Jag har läst en hel del om hur andra länder ser på oss som nation. De allra flesta reagerar med häpnad, över vår tama inställning till det som nu händer ute i vårt en gång rätt lugna samhälle.
 
Situationen för socialsekreterare, då speciellt i de mest utsatta områdena i storstadsregionerna, har blivit akut försämrat. Många har därför valt att sluta. En amerikan på Sverige besök, uttalade sig om den "spänning" som låg i luften. På vissa håll i bl a Rinkeby och Rosengård, har invandrargängen skapat sig en egen värld i världen. Där råder inte Sveriges Rikes lag längre. Där har man stiftat sin egen lag. Om inte detta är ett tydligt bevis på att integrationen havererat, ja då vet jag inte vad jag skall säga. Men medan fler unga kvinnor får sina liv förstörda, så väljer i stället både massmedia och regering att vara som små tysta gråa möss. Vad är då detta för slags ledarskap som Stefan Löfven står för? Sverige är i dag ett land utan styre. Alla medborgare sitter på ett skenande tåg på väg mot en katastrof. Om nu inte saker och ting förbättras givetvis.
 
Roger Lindqvist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0