Vart tog du vägen, Stefan Löfven?

Stefan Löfven.
 
Vid riksdagsvalet 1976 röstade jag för allra första gången. Jag var 19 år gammal, jobbade på Furunäsets sjukhus, och hade min politiska hemvist hos Socialdemokraterna. Vid valet 1979 åkte jag och hustrun till Sporthallen i Luleå för att lyssna till Olof Palme. Även då la jag min röst på Socialdemokraterna. Så har det nu hållit på vid alla val, även det senaste. Men nu har någonting hänt. Jag känner inte alls igen mitt gamla parti längre. Stefan Löfven, som är gammal arbetargrabb, trodde jag på. Men tron har sakta men säkert ramlat ända ned i den djupaste av bottnar.
 
Sveriges statsminister, Stefan Löfven har varit väldigt osynlig på sistone. Visserligen drabbades han av matförgiftning i samband med en utlandsresa, men har enligt uppgift nu tillfrisknat. Jag vet inte vart karl´n håller hus?
 
Juldagen 2014 brann en moské i Eskilstuna. Det dröjde inte länge innan man från politikerhåll började att tcka till om händelsen. Stefan Löfven sa bl a: "Ett avskyvärt dåd". Han var inte ensam om att fördöma. Jag var vid den här tiden med på facebook. Och endast några minuter efter att nyheten kommit, så fylldes sida efter sida med fördömanden. Fd åklagaren Sven-Erik Alhem, var en av de få som inte följde med i strömmen av personer som skrek och tog avstånd. Hans intryck var att det kunde röra sig om en vanlig olycka. Hans kommentar var att man skulle vänta med att "ta ut saker och ting i förskott", för att i stället invänta en polisutredning.
 
Inte förrän våren 2015 var polisen färdiga med brandutredningen. "Attacken" var ingen attack. Det var en fritös som var orsak till eldsvådan. De personer som varit mest högljudda, däribland Stefan Löfven, drog sig tillbaka med svansen mellan sina ben. Inte ett enda ord sades av dem som påstått att branden var ett hatbrott. Man gick t.o.m. i en demonstration, detta innan brandorsaken var utredd. Hade det visat sig att någon eller några åsamkat moskén skada, och med fara för människoliv, hade även jag stått bakom en demonstration.
 
Hanif Bali, föddes 1987 i Iran. Han är i dag riksdagsledamot för Moderaterna. Han har figurerat i olika debattprogram i TV:n och räds inte för att tala fritt ur hjärtat. Hanif Balis reaktion på det inträffade lät så här:
 
 
Till sist; jag är inte bara lite besviken på Stefan Löfven, jag är mycket besviken. Efter dådet på IKEA i måndags då en mor och hennes son mördades, så har Löfven lyst med sin frånvaro. Till skillnad från moskébranden som inte  var en attack, så är IKEA -morden en reell verklighet. Det är förvånande att Sveriges statsminister totalt ignorerar den här stora riksnyheten. Eftersom jobbet som socialdemokratisk partiledare och tillika statsminister, är att vara en slags samlande kraft för sitt folk, så har Löfven uppträtt minst sagt skandlöst. I hans arbete ingår även att i sådana här tragiska situationer försöka, jag säger försöka, gjuta olja på vågorna. Av detta blev det intet.
 
ROGER LINDQVIST. Bild wikipedia.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0