"Ensamkommande våldtäktsmän"

Jag kan inte låta bli att bli heligt förbannad när jag läser om den unga tjejen som blev gruppvåldtagen i Stockholm tidigare i år. En annan som också verkar var både arg, förtvivlad och frustrerad, är SVT reportern Joakim Lamotte, som i ett fb-inlägg skriver följande:
 
"Jag vet inte hur det känns för er men julstämningen för min del försvann när jag läste att hovrätten valde att helt fria en av killarna som tidigare i år utsatte en ung tjej för en brutal gruppvåldtäkt i Stockholm. Tjejen kämpade för sitt liv medan killarna turades om att penetrera henne, samtidigt som de matade knytnävsslag i ansiktet på henne. Killarna som är från Nordafrika och befinner sig illegalt i Sverige har uppgett varierande identiteter och ålder runt om i Europa i flera fall över 18 år.
 
När de stått inför skranket i Sverige har de dock hävdat att de är under 18. Därför blev straffet för två av killarna endast sex och åtta månader sluten ungdomsvård. Sex och åtta månader för en brutal gruppvåldtäkt! En tredje kille frias helt eftersom han säger sig vara under 15 år, trots att han sade sig vara äldre än så när han sökte asyl i Sverige. I ett annat land har han uppgett sig vara 33 år. Dessutom kommer ingen av killarna att utvisas eftersom de vägrar uppge sitt ursprungsland. Den våldtagna tjejen riskerar alltså att möta en av killarna redan nu och de andra nästa år, när hon befinner sig i offentliga miljöer.
 
Att Sverige har ett slappt rättsväsende där det daltas med kriminella medan brottsoffer får lida kände jag till, men detta fall passerar över alla gränser för vad som är rimligt. Hur kan man välja att tro på människor som uppenbarligen gjort till en livsstil att begå brott och ljuga om sina identiteter? Hur kan det vara möjligt att de får fortsätta vistas i Sverige? Var är alla feminister som annars griper varje tillfälle att ta strid för mäns våld mot kvinnor?
 
I Indien har det varit demonstrationer och kraftiga protester när liknande skett, som hörts över hela världen. I Sverige håller man käft och riktar blicken mot marken. Jag är så förbannad att jag kokar just nu och alla mina tankar går till den utsatta tjejen. Hur hon skall få julfrid övergår mitt förstånd efter att först ha blivit utsatt för ett av de grövsta övergrepp man kan tänka sig, för att sedan även bli utsatt för svek av samhället. Vad sänder det för signaler när folk kan komma hit, begå fruktansvärda brott, ljuga om sin ålder, slippa straff och få bo kvar i landet? Tillräckligt starka ord för att beskriva det havererade svenska rättsväsende finns inte.
 
Joakim Lamotte".     
 
Tydligen så talar hela den feministiska kåren med kluven tunga. Å ena sidan finner de inte ord för att beskriva våld mot kvinnor. Å andra sidan är man tyst som i graven när det talas om våldtäkter utförda av utländska män. Därför, just precis därför kan jag inte ta dessa feminister på hundra procentigt allvar.
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0