När rätt har blivit fel

Jag vet inte om det beror på åldern, men när jag tar del av det som händer och sker ute i världen i dag, så ser jag saker som inte alls stämmer. Det som var rätt när jag växte upp, har i dag blivit fel i mångas ögon. Man kan gott kalla det för upp-å-nedvända-världen. Gränserna inom det etiska som moraliska området, har nära på utplånats. Och här sitter jag och känner mig en aning förvirrad.
 
En gång så hyllades kärnfamiljen/kärnäktenskapet, för man detta på tal i dag, 2015, så möts man av ironi och glåpord. Jag minns en insändare i Piteå-Tidningen för låt oss säga ca 10 år sen. En kvinna som med spott och spe gjorde heterosexualiteten förlöjligad. I hennes tycke så var man nära på mentalt handikappad om man inte (minst några gånger i livet) prövade på ett förhållande med nån ur det egna könet.
 
Kärnfamiljen var i hennes ögon endast skräp och synnerligen förlegad. Parförhållanden som man, kvinna och barn, förkastade hon helt och hållet. Man hade inte levt, om man bara älskat sin hustru under sitt liv. Vad som är rätt och fel i den här frågan kan ju bara respektive man och kvinna själv svara på. Är det rätt att en kvinna älskar en kvinna, en man en man, ja, om det är så de känner. Men om man nu som man, absolut inte vill leva ihop med en annan man hur gör man då? Eller en kvinna med en annan kvinna?
 
Jo, då är man trist och förstör livet, enligt insändarskribenten. Jag vill gärna förstöra livet, om man nu med det åsyftar att jag vill leva med min hustru, i ett kärnäktenskap i en kärnfamilj med barn och barnbarn. Det gör jag gärna. Och jag vill tydliggöra, så ingen missförstår och får för sig, att jag riktar kritik mot dem som väljer att leva på ett helt annorlunda sätt. Var och en gör som man själv tycker och tänker. Men låt åtminstone mig och mina gelikar, kunna få fortsätta att leva i det vi tycker är det absolut rätta.
 
ROGER LINDQVIST

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0