Så skapade HAN Adam och Adam...f.låt Eva och Eva, njae...

Tänk så mycket annorlunda världen kunde sett ut om det liksom blivit en annan början på alltet. En intressant tanke, men jag är rädd att det hela hade mynnat ut i en betydligt mindre befolkad slags värld. Ja, det hela hade nog bromsat upp tvärt om Adam och Adam varit de första. Likaså med de två Evorna. Nu blev det istället en man och en kvinna. Detta enligt den bibliska tron, måste jag tillägga. Men om än man bortser från den bibliska aspekten, så blev det ändå hankön och kvinnokön trots allt. Det bara måste finnas en tanke bakom att det blev som det blev. Och hur än många som skulle vilja ändra på sakernas ting, så går det inte bortse från det faktum; att av man och kvinna så blir det ytterligare män och kvinnor.
 
Jag kan tänka mig att hade jag sagt detta på facebook, så hade jag överhopats av arga protester. Det var precis därför som jag lämnade fb för nån månad sen. Det fanns vissa bitska personer som hade gett sig den på att smula sönder den där Lindqvistarn. Jag resonerar som följer: i det korta lilla liv jag kommer att framleva på den här jorden, vore det synd och skam om man icke finge ha åsikter. I stället skall man vackert cementera in dem i en undangömd jordkällare på okänt ställe. "Ty, det är icke befrämjande för en svensk, att ha öppna åsikter, rörande samhällsordningen. Någon kan ta illa vid sig. Ha i stället dina åsikter väl gömda i ditt allra innersta, tag aldrig fram dem i offentligheten. Lär dig min vän: att en god svensk: TIGER!" citat: R. Lindqvist.
 
På tal om fb. Den hade mest positiva sidor. Jag gillade detta från första stund, men fick betänkligheter, när jag en dag kom till insikt vissa saker handlade om totalt nonsens. Om än Putin hade intagit Piteå och placerat sina fallskärmstrupper på Bondön, Bergsviksbron varit sprängd och hela Rådhustorget varit belamrat med stridsvagnar, och undervattensfarkoster hade setts i Pite älven så hade ingen brytt sig på fb.
 
Men det händer ibland att jag längtar tillbaka till det positiva som facebook erbjöd. Och det var sidorna som behandlade historia. Speciellt min hembygdshistoria. Men i så fall om jag skulle återvända, måste Lindqvistarn lära sig hålla käft. Och det kan bli svårt!
 
ROGER LINDQVIST.
 
 

Kommentarer
Postat av: Arne

"Det bara måste finnas en tanke bakom att det blev som det blev."

Så vad tror du är TANKEN bakom att det har funnits homosexuella i alla tider och kulturer?

2015-07-19 @ 17:27:22
Postat av: Roger

Jag har full acceptans mot dem som tänker annorlunda. Men i den här frågan så är det ett rent faktum att det behövs en man och en kvinna för att få barn. Det är väl det som är själva tanken och meningen, så att vi skall uppfylla jorden. Likadant i djurriket, utan en hane och hona så dör arterna ut. Så nog finns det en tanke...

2015-07-19 @ 17:52:34
Postat av: Arne

OK, eftersom du tror att det finns en tanke och mening så är du religiös vilket jag inte är och då blir det ju svårt att diskutera med så olika utgångspunkter.

Dessutom är inte sexualiteten en fråga om tankesätt. De homosexuella har inte valt sin sexualitet lika lite som du och jag har valt vår heterosexualitet.

2015-07-19 @ 18:29:47
Postat av: Arne

Jo, men du svarar ju inte på frågan:

Vad tror du är tanken bakom att det har funnits homosexuella i alla tider och kulturer?

2015-07-19 @ 18:47:23
Postat av: Roger

Uppriktigt sagt så har jag ingen aning - inte ens en teori.

2015-07-19 @ 19:05:18
Postat av: Hans E

Att det skulle ha funnits homosexualitet i ALLA tider och ALLA kulturer kan knappast bevisas till 100 %. Troligt är väl ändå att det förekommit långt tillbaka i historien, men vad skulle denna ev. förekomst ha för betydelse och innebörd för det sätt naturen påkallat för att föra människosläktet vidare?

Att det alstrats barn genom mans bestigning av kvinna är däremot otvetydigt ett axiom gällande för alla tider och kulturer. Annars satt vi inte här och diskuterade sakfrågorna. Precis som Roger accepterar jag - fördomsfritt - att det finns läggningar utöver den naturen påkallat som norm. Däremot retar jag mig på den snudd på religiösa dyrkan av hbtq-lobbyns försök att upphöja minoriteters läggning till norm som politiker och media vältrar sig i. Liksom att lärarna till synes ska marknadsföra allt avvikande som norm i skolan numer.

Ska bli ytterst intressant att se vad som händer ju större inflytande islamismen får i Sverige. Sossarnas broderskapsrörelse gjorde väl redan för flera år sen undfallande omskrivningar och strykningar i sina stadgar för att inte muslimer skulle behöva bli stötta av den svenska inställningen till hbtq?

2015-07-20 @ 21:06:50
Postat av: Roger

Man vill inom feministiska kretsar avskaffa kärnfamiljen. Tiina Rosenberg, grundare av FI har öppet deklarerat att det enda som egentligen är acceptabelt är homosexualiteten. Hon anser också att alla kvinnor söm föredrar män, är könsförrädare. Ett djärvt och helt galet påstående enligt min mening. Som jag sagt, så är det upp till varje person att själv få avgöra vad man vill med sitt liv. Men heterosexualiteten har hamnat i bakvattnet. Om den talas det aldrig. Jag har råkat på personer som nära nog dömt ut alla de som lever i ett parförhållande av heterosexuell art. Ja, man har t.o.m. gått så långt som att förklara personer med den "vanliga" läggningen som nära på mentalt efterblivna. Vi behöver inte ett krig mellan homo- och hetero-personer. Men som det ser ut i dag så har det blivit så, tyvärr. En bekant var fly förbannad för några år sen, då en veckotidning uppmanade unga tjejer och killar att göra ett test om de var homo- eller bisexuella. Han tyckte att man inte skulle "pådyvla" känsliga tonåringar att göra detta. Han tyckte även att allt prat om homo- och bisexualitet hade nära på blivit högsta mode. Om än man inte var det, så skulle man följa med i strömmen. Du har rätt i det du säger, att man i dagens samhälle hyllar homosexualiteten, och att det blivit en slags norm. Jag vill inte döma, men tycker väl att det blivit lite väl mycket ibland. Man säger man detta högt så är man väl en homofob i vissas ögon. Så till sist, jag är glad och stolt att jag är hetero! Varför skulle jag inte få vara det? Det är så att säga JAG, och det kan ingen ta ifrån mig. /Roger.

2015-07-20 @ 22:30:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0