Våldet triumferar

Den här kartan talar sitt tydliga språk! Det som nu sker, är en tragedi inte bara för
de aktuella städerna, Malmö, Göteborg och Stockholm. Det är en tragedi som vi
delar, hela den svenska befolkningen.  Bild www.gp.se
 
Det som händer är ett hån mot hela det svenska rättssamhället. Ett hån mot allt som är mitt och ditt. Ett hån mot alla dem som endast vill leva i fred och samförstånd. Diagnosen heter: "långt framskriden varböld, med cellförändringar".
 
Min teori är detta; vi har alltsedan biblisk tideräkning haft oro i Mellanöstern. Det har varit krig och upplopp. Och detta har kostat miljoner människoliv. Jag såg det i vår TV redan som barn, när min far såg på nyheterna. Man skydde varandra som pest. Det fördes ingen direkt diskussion, i stället så var man snabba att ta till det enda språk som alla förstod: vapen!
 
Man sände medlare, utan större effekt. Hatet låg och pyrde, för att så småningom explodera som en krutdurk. I dag kommer flyktingar till vårt land. Man flyttar till bostadsområden i städer där det även finns judar. Eftersom aggressionen finns kvar, så blossar det upp även här i det en gång så fridsamma Sverige. Man pratar om gängkrig. Nåväl, det må så vara. Men även om det är kriminella gäng som tagit över hela bostadsområden, så finns det ändå en tagg kvar i det nedärvda hat som de mer "vanliga" personerna har. Om än polis och stat lyckas få bort gängen, så är jag rädd att det uppdämda hatet ändå kommer att finnas kvar, hos den mer normala befolkningen.
 
Mellanöstern konflikten är så djup, att den troligtvis aldrig kommer att få en lösning. Den kommer nog i stället att eskalera, både där den alltid har funnits, men även här, på svensk mark. Malmö är i dag en förlorad stad. Även Göteborg håller på att falla. I Stockholm finns också massiva problem. Jag hörde en intervju med en ung kille från Rosengård, som helt obrydd talade ut framför TV-kameran. Han påstod att Rosengård och andra platser i Malmö, var deras territorium. Där bestämde dessa unga invandrarpojkar, polis och myndigheter hade inget där att göra, meddelade han. Det har blivit en värld i världen. Den svenska polisen kallades kort och gott för "Grisajävlar".
 
I dag fick vi nyheten om att en 16-årig kille avlidit efter en skjutning i Stockholm. Är det nu inte dags att försöka rädda det här landet, det land som våra barn, barnbarn och deras barn osv en dag skall ta över. Som det ser ut just för tillfället, så känns framtiden rätt så mörk, och ociviliserad.
 
Ett avslutningsord av terrorexperten Hans Bruun: - Engagera er, och sätt press på era folkvalda politiker.   
 
ROGER LINDQVIST.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0