AB:s Somar al Naher vill ha en ursäkt...

 
Somar al Neher, krönikör i Aftonbladet har uttalat sig nedlåtande om den ceremoni som nya svenska medborgare nu enligt lag skall få. Hon vill i stället ha en ursäkt.
 
Konstigt, tycker jag! Sverige är ett av världens mest humana länder när det gäller frågor om mänskliga rättigheter tillika den stora ström av flyktingar i nöd som vi tar emot med öppna armar. Att vi då som land skulle behöva böja våra huvuden och be om ursäkt, tycker jag verkar att ta i. När Somar al Neher kom hit till oss 1989 med sin familj, flydde man våldet i Irak. Det verkar ha gått bra för henne, tack vare landet Sveriges öppna portar. Så pass bra, att hon i dag kan sitta i ett fritt och demokratiskt land och skriva en krönika i en fri massmedia. Det är bara att gratulera!
 
Det är just precis därför som jag inte riktigt förstår kritiken. Men du kanske även propsar på en ursäkt av en "patetiskt vit medelålders man ute på bonnvischan?" Dvs undertecknad! Jag har aldrig tidigare i mitt liv haft samma slags uppfattningar som moderaten och förre migrationsministern Tobias Billström, men nu i denna stund är jag (rädd) att jag har det. Tobias Billström gav ju svar på tal på sin privata fb-sida, där han tyckte att DU skulle visa lite tacksamhet.
 
ROGER LINDQVIST.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0