"En DJÄVULSK skandal!" /Palmemordet

Det var precis de ord som fälldes av en person i Olof Palmes närhet, efter hans död den 28 februari 1986. Det som åsyftades tydde på att den DJÄVULSKA-skandalen skulle vara ett faktum när sanningen om mordet kom fram i ljuset.
 
Ett annat citat kommer ur Hans Holmérs egen mun:
 
"Om sanningen kommer fram, kommer Sverige att skakas i dess grundvalar"
Då kan man ju fråga sig varför landet skulle skakas i dess grundvalar om det nu var Christer Pettersson (den ensamme galningen och alkoholisten) som begått dådet?
 
Carl Lidbom fällde den här konstiga kommentaren:
 
"Det bästa för alla inblandade, är att det här mordet aldrig uppklaras"
 
Hans Liljesson var Lidboms sekreterare. Han skrev en bok efter dödsfallet, vars rubrik var följande:
"Palmemordets hemliga scenario: Dubbelspel och statskupp".
 
Varför ljög Hans Holmér om sin vistelse på Scandic Hotell i Borlänge? Varför dog så många i Palmemordets närhet? Vittnen och poliser som började ifrågasätta utredningen.
 
Rolf Dahlgren hette den polis som fungerade som Hans Holmérs chaufför. Han vittnade om att han under mordkvällen, den 28 februari 1986, körde omkring i centrala Stockholm med Hans Holmér i passagerarsätet.
 
Obduktionsprotokollet rörande Olof Palme, är en offentlig handling. När det begärdes ut av personer inom press och massmedia, så fanns det knappt någon läsbar rad kvar. Det mesta hade censuerats väldigt kraftigt.
 
Milan Valverius, var obducenten som fick i uppdrag att undersöka Palmes döda kropp. När han även ville undersöka Palmes kläder som han hade på mordkvällen som vägrades han detta. "Sanningen om mordet finns att läsa i obuktionsprotokollet", detta har också nämnts.
 
Milan Valverius avled 1994. Dödsorsaken är höljd i dunkel; bilolycka, överdos, hjärtattack? Tilläggas kan, att Valverius hustru dog samma kväll.
 
Listan på de personer som misskrediterats eller dött, pga att de blivit "för nyfikna" kan göras lång. Här är några namn:
Gösta Söderström, Jesus Alccale, Jerry Martinger, John-Olle Persson, Rolf Dahlgren m. fl.
 
ROGER LINDQVIST.
 
 

Kommentarer
Postat av: Magnus Johansson

Bra, Roger, att du skriver om mordet på Olof Palme. Det är viktigt att påminna allmänheten om denna pågående megaskandal som innebar så många negativa förändringar för Sverige och världen.

Vad gäller din avslutande uppräkning av namn är det viktigt att skilja på personer som dött på grund av mordet, personer som dött främst av andra skäl och personer som blivit justitiemördade med anledning av mordet. Jag skulle vilja säga att John-Olle Persson och Rolf Dahlgren sannolikt hör till den första gruppen, Gösta Söderström till den andra och Jerry Martinger och Jesús Alcalá till den tredje.

2016-03-30 @ 17:21:01
URL: http://cyberord.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0