Katie Rolfsens död, 1966

Katie Rolfsen.    
 
Skådespelerskan Katie Rolfsen omkom vid en båtolycka den 22 september utanför sin sommarbostad Brudnäs vid Västernäs på södra sidan av Rådmansö nordväst om Stockholm. Av de två män som var med i båten lyckades en rädda sig.  
 
Hanna Katarina "Katie" Rolfsen, var född i Oslo den 10 november 1902. Hon gick Konstakademin och balettskolan vid Nationalteatern i Oslo. Hon var engagerad där och vid Casinoteatern. I Stockholm hade hon engagemang bl a vid Cirkusteatern, Södra Teatern och Folkteatern. Hon deltog i mängder av turnéer, bl a med Ernst Rolf och Karl Gerhard. Under senare år var hon engagerad vid Intima Teatern och Uppsala stadsteater. 1928-1942 var hon gift med skådespelaren Arvid Richter. Mellan 1952-1961 var hon gift med affärsmannen Ramon Rodriguez Arias. 1965 medverkade hon i sin sista film; "Att angöra en brygga" i regi av Tage Danielsson.
 
En stor primadonna har gått ur tiden med Katie Rolfsen, som med sin säregna, generösa stil blev den främsta bland våra revyaktriser. Katie Rolfsen förberedde vid sin bortgång en kabaré för hotell Kramer i Malmö tillsammans med Dagmar Ohlsson, Agneta Prytz och pianisten Knud Holar.
 
Expressen den 5 april 1949. Katie Rolfsen med Karl Gerhard
m. fl.      
 
 I Att angöra en brygga, inspelad 1965, medverkade Katie Rolfsen.
 
Fr v Katie Rolfsen, Thor Modéen och Annalisa Ericsson.
 
Katie Rolfsens autograf.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Minns när detta hände. var sex och ett halv år då. Tänk att det är 66 år sedan nu. Hon var en av mina idoler då. Behärskade allt inom film och teater. Och otroligt rolig och generös på scenen. bjussade verkligen på sig själv. Vila i Frid.

2022-02-10 @ 18:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0