Kyrkmarknad

Så var den här igen; Öjeby kyrkmarknad som fick en nystart 1971. Jag var faktiskt med vid den invigningen, i egenskap av trumslagare i Kommunala musikskolan i Piteå. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. I dag rann det ännu mer vatten - uppifrån. Jag och Elisabeth styrde vårt ekipage mot den gamla staden,  Öjebyn. För det var ju där Piteå en gång låg, fram till den ödesdigra branden i juli 1666.
 
Daniel anslöt sig också till sin morsa och farsa, och tillsammans så "gjorde vi" marknaden. Men med varsitt paraply i näven. När vi var på väg därifrån så kommer det en liten kille springande mot oss, och rusar rakt in i vår famn. Killen, var barnbarnet Max. Han kommer förresten hit hos oss i morgon.
 
Samtidigt med kyrkmarknaden så pågår även Piteå Summer Games för fullt. Jag tycker det känns fint med alla dessa unga killar och tjejer som kommer hit till vår stad. Det är fotbollsintresserade barn av olika nationaliteter, med sina tränare och föräldrar. Detta är så otroligt bra för Piteå som stad att kunna anordna. Alla våra tre söner har också en gång spelat med i Summer Games. Jag minns det som en väldigt hektisk helg, men rolig.
 
Sommarvädret lyser ännu med sin frånvaro, men det lovas lite bättre väder framöver. Äldste sonen som är bonde, suckade djupt i dag när han åkte med oss i bilen. Är man bonde och har en hel del åkermark att bruka, så gäller det att ha is i sin mage.
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0