Lars Lindström och den svenska flaggan

Lars Lindström, är journalist som sedan många år jobbar på Expressen. Han är en av tidningens många krönikörer, och har som sin uppgift att tycka till i tid och otid. Precis som krönikörer skall göra. Senast i dag, så har Lars Lindström lämnat sina journalistiska avtryck i tidningen. Under rubriken "Jag vill inte tänka på unken nationalism när jag hissar flaggan", har han låtit tankarna bottna i rasism, nazism och främlingsfientlighet.
 
Snälla Lars Lindström, du behöver absolut inte ens tänka tanken, att blanda ihop mörka högerkrafter med vårt lands symbol. För det, serru, är inte meningen. Jag förstår inte varför du ägnar din krönika åt något som för oss alla andra är en ren självklarhet; man hissar den blågula symbolen för att fira en högtidsdag. När det råder allmän flaggdag, eller för att den svenska flaggan är allmänt vacker, och är för många ett måste i den sommar vi fnv upplever.
 
Jag har aldrig låtit tanken blanda ihop vår flagga med "unken nationalism". Så det är mitt råd till dig, Lars Lindström, att göra detsamma. Hissa flaggan utan några djupare tankar. Och om du följer mitt råd, så behöver du i fortsättningen inte skriva några fler krönikor i ämnet.
 
Jo, det var så sant, många krönikörer anser jag, lider av långt gången narcissism, som tyvärr (har jag förstått) är obotlig.
 
Roger Lindqvist.
 
Lars Lindström.
 
Bild Wikipedia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0