PIF- mässa /1967

TOPPARTISTER, TOPPVÄDER och nästan PUBLIKREKORD
Karnevalståget och Ann-Louise Hansson lockade minst 6.000            
 
På Hans G. Petterssons bild ses här Ann-Louise Hansson i minkkreation
försäkrad för 10.000 kronor med maken Bruno Glenmark med ryggen mot
kameran och Lasse Berghagen t. h. Publiken är som synes mycket stor,
minst 6.000 personer.        
 
Här en färgbild från Ann-Louise Hanssons och Lasse Berghagens framträdande
vid PIF-mässan.  
 
Efter måmga års motgångar vad vädret beträffar blev det då äntligen dags för stor succé för arrangörerna av PIF-mässan. Redan på fredagen var publiktillströmningen mycket god. Och lördag blev det som väntat storinvasion till Jan Malmsjös scenshow och korandet av Miss Piteå. En avspänd och alltigenom lyckad Jan Malmsjö korade senare Miss Piteå efter sitt ordinarie program. På söndagen drog festtåget med sig minst 6.000 personer till festområdet. Men så fick besökarna också se och lyssna till Ann-Louise Hansson, Lasse Berghagen och Bruno Glenmarks orkester alldeles gratis.   
 
Söndagens festtåg sågs av många tusentals personer som kantade stadens gator. Aktuella inslag av typ - alltid retar det någon - förekom på bilarna. Bland de mer uppmärksammade inslagen kan nämnas en vagn med tomma parkeringsstolpar. Den föreställde Holms nya patent. Eldningen under vattenvärmaren vid tagning av badtemperaturen vid Pite havsbad och den pälsklädde observatören fick också folk att dra på munnen. Smygvattningen av en förtorkad gräsmatta, illustrerades också. De populära ungdomsgudstjänsterna i Piteå stadskyrka förärades också utrymme på ett lastbilsflak.
 
En poporkester spelade och enligt texten förde man ett "Herrans liv". Festtåget var annars kemiskt fritt från fräckheter och plumpheter av teknisk typ. Nyårsfestligheterna illustrerades av ett glatt gäng kring ett bord skålande champagne. Men inte nog med detta. Gästerna strödde också tusenlappar omkring sig. Doktorsvillan kom också med. Hyran borde undersökas, var det råd doktorn fick.
 
Ann-Louise Hansson sjunger uppbackad av Bruno Glenmarks orkester.     
 
Ann-Louise Hansson uppträdde i minkklänning försäkrad för 10.000 kronor i sitt finalnummer. Med maken Bruno Glenmarks orkester och Lasse Berghagen - sju man och Ann-Louise - gjorde Ann-Louise en scenshow fullt i klass med förväntningarna. Gänget uppträdde i Kukkolaforsen under midsommarhelgen och Piteå var deras andra och sista besök i länet i år. Ann-Louise Hansson berättar att en TV-show just nu diskuteras för sändning någon gång under hösten.
 
I början av september tar hela gänget semester liksom ett stort antal andra artister. För Ann-Louise Hansson blir det bilsemester i utlandet. Artisterna tycker inte det är någon idé att turnera när det blir högertrafikomläggning.
 
 
 
 
Jan Malmsjö hade också publiken helt med sig vid framträdandet på lördagen. Malmsjö i toppform gjorde t o m extranummer till publikens hörbara glädje innan han korade Miss Piteå 1967, fröken Siv Nilsson, Öjebyn. Malmsjö har under senare tid uppträtt en hel del med Carl-Gustaf Lindstedt och trivs mycket bra att göra program tillsammans med honom. Lindstedt-präglade inslag förekom också i showen.
 
Björkmans stortivoli har för övrigt hållit igång i dagarna tre med åtta karuseller och en mängd skjutbanor och stånd av olika slag. Svadan hos speakerfolket i den genren har heller inte varit att klaga på. Enligt uppgift har kommersen varit mycket livlig.
 
Tre dansorkestrar har spelat under lika många dagar. Yngve Forssélls inledde på fredagen. Lördag spelade Anatole Four och söndag var det Hasses showtett som fick publiken att trängas på dansgolvet. Helhetsintrycket är alltså mycket gott. Publikrekord har det visserligen inte blivit. Men mycket nära har man kommit. Publiken har också varit mycket skötsam. På lördagen togs bara fem fyllerister vilket måste betecknas som en låg siffra.
 
Förutom att Jan Malmsjö uppträdde med sin show, så korade han även 1967-års
Miss Piteå, Siv Nilsson, Öjebyn.
 
Jan Malmsjö förnöjer sig tillsammans med Miss Piteå, Siv Nilsson, Öjebyn.
 
Karnevalståget på Sundsgatan i Piteå.
 
Karnevalsyra i Piteå stad juli 1967.
 
1966-års Miss Piteå i Mustangen, Eva Holmqvist.
 
Miss Piteå 1967, Siv Nilsson, sittande till vänster.    
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Färgbilderna tillhör Britta Engman.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0