Sextiotre döda i tre terrorattacker...

¤ 37 döda och 36 allvarligt skadade (dödssiffrorna väntas bli högre) i en terrorattack på en solig badstrand i turistorten Sousse i Tunisien.
 
¤ 25 döda och 200 skadade när en självmordsbombare utlöste sin sprängladdning under en fredagsbön i en moské i Kuwait City.
 
¤ 1 död i Frankrike när två män försökte spränga en gasfabrik i luften.
-----------------------------------------------------------------------------------
SUMMA: 63 döda (sextiotre) flera hundratals svårt skadade.
 
Vi har alltid fått det inpräntat i oss att om en eller några islamister utför ett attentat, så kan man inte skylla på alla övriga muslimer. De s.k. vanliga människorna. Precis så har också jag tänkt. D.v.s mitt sunda förnuft har påtalat detta för mig många, många gånger: Man kan inte dra alla över samma kam!    
 
Men, det finns nåt som har börjat gro i mina tankar. En tanke som jag inte alls skäms för att låta den höras. I dag gick en vanlig man med en parasoll i sina händer, på en badstrand i den paradiskiska badorten Sousse. Vad ingen då visste var att gömd bakom parasollen fanns en Kalashnikov. Utskillningslöst dödade han oskyldiga män och kvinnor. Den utåt sett vanliga mannen, var inte någon känd kriminell eller djupt belastad brottsling. Han var inte heller känd av säkerhetspolis eller vanlig polis. Han var en vanlig man.
 
Även här gör jag ett försök att absolut inte dra alla över samma kam. Men han var ju bara vanlig? Det är ju de vanliga som inte utför dessa blodiga attentat? Ändå så händer det!
 
I de övriga två fallen så kan jag inte uttala mig. Endast om händelsen i Tunisien.
 
För någon tid sedan arresterades en person som misstänktes för att rekrytera unga män och kvinnor till terrorns IS. Det visade sig att han jobbade vid tunnelbanan i Stockholm. Han var också en helt vanlig person. Men han hade ändå rekryterat och framförallt sympatiserat med IS. Ändå var han vanlig.      
 
Hans Bruun, terroristexpert, intervjuades i kvällens Aktuellt. På frågan om dessa tre fall var organiserade eller inte så svarade han: - Man behöver inte ha kommit överens om att begå de här attackerna ansikte mot ansikte. Men jag vet att IS har beordrat grupper eller enstaka personer, att utföra attacker mot västerlänningar, judar eller sunnimuslimer. Detta under Ramadan. Man vill skapa kaos, man vill attackera så att staterna, där brotten begås, kommer i gungning. I detta fallet Kuwait, Tunisien och Frankrike.
 
Kommer det att kunna hända i Sverige: - Som sagt, det har gått ut order om att utföra attacker, det kan hända här också.
 
Hur än öppen jag försöker mig på att vara, och att inte hemfalla åt tanken att alla som delar den muslimska tron är presumtiva terrorister, så kan jag inte låta bli att tänka på hur man kan skilja på en vanlig eller en ovanlig muslim? Den personen som sände 37 oskyldiga män och kvinnor i döden, var utåt sett en vanlig muslim.
 
Det är här jag börjar bli osäker. Det är bara en rent mänsklig tanke vill jag be att  få påpeka. Så snälla ni, läs inte detta som ett utslag av rasism från min sida.
 
Roger Lindqvist.
 

Kommentarer
Postat av: Arne

Hemfaller du också åt tanken att alla män är våldtäktsmän eftersom man inte kan skilja på en vanlig man och en våldtäktsman?

Svar: Det är inte jag som hemfaller åt den tanken, det är istället de lite mer radikala feministerna som påstår att ALLA män är presumtiva våldtäktsmän. Vilket är en hemsk tanke. Jag vill INTE dra alla över samma kam, som jag sagt. Det är djupt olyckligt när oskyldiga muslimer drabbas.
Roger Lindqvist

2015-06-27 @ 02:34:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0