Skillnad på lort och pannkaka?

Vi har alla förfasats över vad de gjort. Vi har sett dem passera revy i tidningar och TV. Infödda svenska medborgare som väckt sådan total avsky att vi velat kräkas av bara tanken. Anders Eklund, Toni Alldén, Kristoffer Johansson, Niklas Lindgren och många fler. Deras ansikten har prytt omslagen av varenda tidning av självaktning, de har även figurerat i olika TV-program. Man kan väl också påstå att de har blivit nära på kändisar fast i ordets mest negativa bemärkelse. Men det finns ett men, och det kommer här:
 
Den senaste i raden av mänsklig osmaklighet, är den 29-årige nätpedofilen, Amin Muktar Ali Burhan. Han dömdes på torsdagen till 7 års fängelse för utnyttjande av 65 unga flickor på internet. Den nu dömde har förnedrat offren genom grova sexuella handlingar framför webbkameran. Ett av offren, en 12-årig flicka, får 340 000 kronor i skadestånd. Bra så. Men kan inte låta bli att tänka på alla de osynliga sår som hon kommer att bära inom sig i kanhända många år framöver. Kanske resten av sitt liv.
 
Det enda som här skiljer brottslingen Amin Muktar Ali Burhan från sina svenska brottskolleger, är att han inte behöver uppvisa sitt ansikte i massmedia. Om jag inte tar fel, så hade SVT fingerat hans namn som "svenske Jesper". Jag kan inte annat än tycka det är högst besynnerligt, att man inför censur när brottslingen/brottslingar lystrar till ett osvenskt namn.
 
Så tycker...
 
Roger Lindqvist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0