Stötande bilder

Datorn är en guldgruva när man som jag har ett stort historiskt intresse. I går såg jag en dokumentär om John F. Kennedys liv och djupt tragiska död. När programmet var slut fortsatte grävandet på nätet. Och när jag suttit en bra stund och sett på alla möjliga och omöjliga bilder som handlar om JFK, så poppade det upp bilder som inte hade med saken att göra. I stället så fick jag se en halshuggen man, klädd i orange kläder och med huvudet prydligt lagt på offrets mage.
 
Snabbt som ögat tog jag bort bilden så att den inte skulle ge mig mardrömmar. När jag senare på kvällen fortsatte mitt sökande, så fastnade mina ögon på en mördad kvinna, som låt utfläkt i en skog. Hon var enligt rubriken ett våldtäktsoffer. Samma sak här; bort med bilden ögonaböj.
 
Det är väl en sak om man vet att det kan dyka upp hemska bilder. Då kanske man är någorlunda förberedd. Det är en annan sak om det slängs oerhört stötande bilder i ens ansikte, om man inte förväntar sig detta.
 
Jag har också blivit vittne till en liten kille, på ca 10-12 år, som håller i ett avhugget manshuvud. Vad som gjorde det ännu mer makabert, var att den lille killen log när han tittade in i kameran. När jag senare läste om bilden i en av kvällstidningarna, fick jag veta att den som höll i kameran var killens egen far. Med tanke på detta, så är det kanske inte så underligt att världen ser ut som den gör.
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0