Okonventionella metoder...

 
Elisabeth Svantesson.
Bild: www.norran.se      
 
 
 
I gårdagens Uppdrag granskning fick TV-kameran följa med bakom kulisserna på ett flyktingboende. "Samir" 25-årig flykting från Syrien, satt på ett boende i väntan på bostad och arbete. Trots fagra löften om jobb och "medlemskap" i det svenska samhälle, så hände ingenting. "Samir" berättade om sin frustration.
- Jag förstår inte hur ni kan ta emot oss, när det varken finns tillgång till jobb heller bostäder.
- Det är nån som har tänkt fel, säger "Samir".
 
 
Att integrationen har havererat, håller de flesta av våra politiker med på. Under de närmaste fem åren väntas ytterligare 350.000 asylsökande hit till Sverige. Migrationsverket ber om miljarder. Närmare bestämt 157 miljarder fram till 2019. Det är en ökning på drygt 18 miljarder från den senaste prognosen. Detta gäller hyreskostnader, ekonomiskt bistånd samt hälso- och sjukvård. Detta i en tid av rådande bostadsbrist.
 
 
Ylva Johansson S och Elisabeth Svantesson M fanns också i TV-studion. Den sistnämnda är fd arbetsmarknadsminister. - Hur ska vi då göra, vi går ju mot en katastrof, sa Janne Josefsson med blicken vänd mot Ylva Johansson, som snabbt bollade över frågan till moderaten Svantesson.
- Vi måste bygga moduler, säger Elisabeth Svantesson.
- Moduler, men det är ju baracker, säger en förvånad Janne Josefsson.
- Jo, men vi måste börja tänka i mer okonventionella banor, säger Svantesson med ett leende.
 
 
Tja, inte blev jag så mycket lugnare av de där pratet om moduler. Om vi nu får direktiv att börja tänka mer okonventionellt, har vi inte gått över gränsen då, är min tanke. Och Reinfeldts prat om att "det finns hur mycket ytor som helst" gör mig ännu mer undrande. Jag är benägen att hålla med flyktingen "Samir" när han lite fundersam säger: "Det är nån som har tänkt fel".
 
 
Roger Lindqvist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0