Skavlan eller inte?

Fredrik Skavlan.      
 
 
En av Fredrik Skavlans gäster nu på fredag är SD:s Jimmie Åkesson. Detta har på sina håll mötts av starka protester, som tycker att Åkessons närvaro inte lämpar sig i SVT. Förklaringen till proteststormen är att Jimmie Åkesson på bästa sändningstid ges utrymme att "mysa" inför hela svenska folket, vilket kritikerna helt förkastar.
 
Åkessons politiska budskap går jag inte in på, man kan få tycka vad man vill om detta, men Jimmie Åkessons parti sitter i vår svenska riksdag, och har där blivit invald på demokratiska grunder. Därför tycker jag det känns som en överreaktion av de som har skrikit högt på olika sociala medier. Vad dessa människor åberopar är inget annat än censur, där vissa "lämpliga" individer med rätt politiskt budskap och framtoning äger den fulla rätten att "mysa" på bästa sändningstid med talkshow värden Fredrik Skavlan.
 
 
I SVT:s "Min sanning" intervjuades för några månader skådespelaren Sven Wollter av programledaren Anna Hedenmo. Wollter som står nästan längst ut till vänster politiskt sett, fick frågan hur han ställde sig till det som händer i Nordkorea. Han tillfrågades också om landets diktator, Kim Jong-un. Wollter ville inte fördöma det som skedde i landet. När frågan om Stalin och Lenin också kom upp, gjorde Wollter samma slags undanmanöver. Frågan är då följande: varför blåste ingen proteststorm Sven Wollter av stolen, när han på bästa sändningstid sitter och försvarar tre diktatorer, med mycket blod och människoförakt på sina respektive samveten?
 
 
Trubaduren och sångaren Mikael Wiehe, berättade stolt i tidningarna för ett tag sedan att han förärats Leninpriset. Wiehe brukar även han synas i televisionen med sin gitarr ibland. Även här hördes inga högre protester.
 
 
Riksgurun och åsiktsmaskinen, Jan Guillou, ses ofta i våra TV-apparater. Guillou skriver också krönikor i Aftonbladet. I februari satte han sina författarfingrar på sin gamla skrivmaskin och påstod att: "Oron för en växande antisemitism är överdriven". Detta fick Willy Silberstein att kontakta AB:s chefredaktör Jan Helin. Frågan han ställde var: "Tänker ni fortsätta publicera krönikor som förringar rasism mot judar, där personer som jag som kämpar mot rasism utmålas som lögnare?"  Men som vi vet, så är Jan Guillou nåt av en helig ko i det här landet, och han kommer säkert att fortsätta att skriva både det ena och det andra.
 
 
Mot bakgrund av detta, finner jag det inte alls olämpligt att Jimmie Åkesson sitter i Skavlans soffa och ger sin syn på saken, i sann demokratisk ordning. Det har skrivits spaltmil om Åkesson, så låt honom då få ge svar på de många frågorna.
 
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0