Utmattningsdepression/alkoholism m.m.

Gudrun Schyman.   
 
Trots väldiga störningar på TV:n så lyckades jag mellan varven ta in litegrann av den diskussion som Fredrik Skavlan förde med SD:s Jimmie Åkesson. Lite rundare om kinderna, nya glasögon och skägg gjorde att jag först nästan inte kände igen det heta intervjuobjektet Åkesson. Varför jag valt ordet "heta" beror främst på att massmedia haussat upp den här intervjun de senaste veckorna. SD har mycket att förklara, bl a Björn Söders grova klavertramp om samerna. Många inom partiet har visat en obehaglig fientlighet mot judar, vilket är djupt kränkande och olyckligt.
 
 
Vad gäller den utmattningssjukdom som Jimmie Åkesson varit sjukskriven för, så ligger det mer på det rent mänskliga planet. Det finns ingen anledning att som vissa krönikörer och sk komiker gjort, att göra sig lustig och vinna poäng på en människas sjukdom. Det gränsar till ren absurditet. Jimmie Åkesson är inte ensam att drabbas av sjukdom. Det finns flera exempel:
 
 
1996 satt Gudrun Schyman i SVT:s morgonsoffa och berättade för Eva Hamilton att hon var alkoholist. Tårarna flödade, och många kände en ömhet för Schyman som då var partiledare för V.
 
 
Kjell Magne Bondevik, norsk statsminister drabbades av depression 1998, och var då tvungen att under veckor ta en time out.
 
 
Sjukvårdsminister Gabriel Wikström S drabbades av utmattningsdepression under sin studenttid.
 
 
Listan kan göras längre, ett bevis på att depression, alkoholism, psykiska besvär kan drabba vem som helst av oss.
 
 
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0