Från VM-rinken /1963

Så här ser han ut, vår nye puckaridol, Uffe Sterner från Göteborg
och Västra Frölunda. Tre mål mot kanadickerna var inte små-
smulor precis.
 
KANADENSARNA VAR BLÅA I MATCHSLUTET    
 
Scenen är det s k Johanneshovs innandöme några minuter efter matchen. Inför en församlad världspress håller svenska lagledningen jämte Hasse Mild presskonferens. Arne Strömberg står på en stol, Pelle Bergström på en annan och Tjalle Mild på en tredje. Kameror blixtrar, frågorna haglar. Inga kanadensare finns dock där. Kanadensiska lagledningen har låtit hälsa genom pressvärden att man inte önskar tala med pressen.
 
Givetvis var den svenska lagledningen mer än belåten, men att man står med båda fötterna på jorden framgår av vad Pelle Bergström sade:
    - Vi är absolut inte världsmästare ännu. Kom ihåg att vi tar endast en match i taget och att tjeckerna är mycket farliga motståndare.
    - Vi kalkylerade rätt när vi räknade med att Kanada till slut inte skulle orka hänga med. På sätt och vis måste jag säga att sista perioden var en kopia av den mot Sovjet. Ryssarna gick på knä mot slutet och lika blå var faktiskt kanadensarna.
    - En sådan här kväll vill man dessutom ge en blomma till alla och envar i laget, men det är väl inte förmätet att konstatera att nu slog det ordentligt för Sterner-kedjan.
 
Domarna föll inte Arne Strömberg riktigt på läppen.
    - Jag kan inte förstå att Nicke Johansson och Bert-Ola Nordlander blev utvisade. Nicke höll ju bara undan och Bert-Olas tackling mot sargen var såvitt jag kan bedöma fullt riktig. Om man godkänner dessa domslut förundrar det mig mycket att inte fler kanadensare åkte ut, ty de var mycket våldsammare i sina tacklingar.
 
Arne Strömberg stack f. ö. inte under stol med att man kallt räknat med seger.
    - Kan man bara hålla spelet i gång så måste man dra det längsta strået. När det dessutom i tredje perioden visade sig att kanadensarna inte hängde med förstod jag att allt skulle ordna sig.
    - Vilken match, vilken seger. Nu är grabbarna i stöten.
Kommentaren kommer från UK-ordföranden Görte Dahl, som dock inte stack under stol med att det kan bli bekymmer med laget inför matchen mot Tjeckoslovakien.
    - Visar det sig att Nisse Nilssons skada är så pass allvarlig att den inte tillåter spel så står förstås Perra Härdin på tur igen. Men vi skall avvakta och se. På lördag tränar vi på Johanneshov och först sedan tar vi ut laget.
 
Gravis Öhrlund hade också sina synpunkter:
    - Klanka inte på Tumba. Han är mycket värdefull. Drar på sig markering och skapar blottor.
    - Och hur var kanadensarna ute på plan?
    - Justa och fina grabbar, det vill jag absolut säga. Klart att det ibland var litet hårda tag, men ingenting som gick över gränsen.
Tumba Johansson:
    - Tjeckerna är alltid farliga men det är vi också. Det är ju tio år sedan jag själv hade någon hockeyidol, men nu har Uffe Sterner blivit min idol.
Uffe Sterner:
    - Jag ger äran för mina mål åt framspelarna. För mig var det bara att klippa till.
Till sist hurrade den intervjuade trion för gamla Sverige.
 
(Sverige-Kanada 4-1 (1-0, 0-1, 3-0).
 
------------------------------------------------------------------------------------
NORRA VÄSTERBOTTEN ¤ Lördagen den 16 mars 1963.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0