20.000 flyktingar på 65 kvm2

Det har pratats mycket om lägret i Malmö den senaste tiden. Lika mycket prat är det om den enorma våg av flyktingar som kommer till Europa. Hur mycket vi kan ta in här i landet, är det ingen som vill svara på. Antingen så finns det inga gränser överhuvudtaget, eller så är det ett tabubelagt ämne. Jag skulle tro på det senare alternativet.
 
Det här med gränser kan ju vara intressant. Egentligen så är det rätt så enkelt. Vi bor i en lägenhet på 65 kvm2. Om vi leker med tanken, att jag och hustrun skulle ta in 20.000 flyktingar i vårt kök, badrum, vardagsrum och sovrum så skulle det bli ganska trångt. Jo, men nu glömde jag ju balkongen, där det kan rymmas ca 30 stycken. Vi kan ta ännu ett exempel: jag är törstig och fyller ett glas med Äppel Mer (jag älskar Äppel Mer). Jag fyller och fyller. Men när min kära dryck nått kanten, så ryms det inget mer. Då har vi alltså nått gränsen!
 
En solig sommardag tar jag en båt och ror ut på Piteälvens vatten. I matsäckskorgen ligger min Äppel Mer och skvalpar. Eftersom det är en varm dag, så har jag även en flaska kall Zingo med. Men nu är det så att jag lovat ta med mig några vänner. Det finns ett aber: mina vänner är så många som 20.000 till antalet. Undrar då om båten sjunker? Jo, det är det jag är rädd. Vi har även där nått en gräns.
 
Så en historia hämtad direkt ur verkligheten. En dag ringer en person till en Folkets hus föreståndare och vill hyra Folkan en kväll. Det går bra, säger föreståndaren. Men säger han: - vi tar endast in 250 personer i lokalen. Tiden går. Några dagar före festen, ringer föreståndaren till Polisen för att kolla att alla tillstånd är ordande. - Jovisst, säger en artig polisman. Vi har gett ett tillstånd för 2.000 personer. Det är då som föreståndaren börjar känna sig yrslig i huvudet, men får ändå fram detta: TVÅTUSEN...hörde jag rätt? - Exakt, säger polisen, 2.000 kommer.
 
- Då vill jag bara be att få berätta, att i lokalen kan endast 250 personer få plats. Iså fall avsäger jag mig ansvaret. Nu blev det inte 2.000. Summan av kar de mumman blev att festen avblåstes.
 
Här var ännu ett exempel på ordet GRÄNSDRAGNING!
 
Roger Lindqvist, drar här en gräns, och slutar att skriva för denna gången. På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0