"Öppna era dörrar"

Miljöpartiet uppmanar nu de svenska medborgarna, att öppna sina dörrar.   
 
Morgan Johansson har sagt det, Magdalena Andersson har sagt det: Stanna i Tyskland, vi kan inte garantera er tak över huvudet här i Sverige.   
 
Trots den här allvarliga uppmaningen ber Mp att vi svenskar skall öppna våra dörrar för de flyktingar som alltjämt kommer till vårt land. Viktiga funktioner i vårt samhälle är i dag så pressade, att det anses vara av allvarlig art. Ändå fortsätter man att ta in flyktingar vilket gör saken än mer ansträngd. Beatrice Ask, M vädjade häromdagen om  att införa tillfälliga gränskontroller, men hennes vädjan klingade bort ohörd. Gör vi inte detta nu, så kan det få allvarliga följder in i framtiden, sa hon.
 
Man kan ju starkt ifrågasätta hur vår regering tänker? Är systemet överbelastat, och ingen bryr sig är det ju snudd på landsförräderi. Jag anar att domen över Löfven och hans kamrater, kommer att bli hård någongång i framtiden, när vi fått lite distans på det som nu sker. Maken till handlingsförlamad statsminister har jag aldrig tidigare sett.
 
Roger Lindqvist.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Öhman

Hittade en gammal psalm från 1800 talets början , som ger en klar bild av vårt land i dag och vad som sker och blir :

Men det land där Gud förgätes ,
röner snart vad ofrid är.
Först av egna det uppfrätes,
Sedan av förtryckarns här .
Skylar trampas ner i blod ,
Högar stå där bygden stod.

Ack där synd och otro råda ,
Hjälpa icke svärd och spjut,
skulder uppå skulder båda ,
Nöd och undergång till slut.
Världsligt klokhet , världsligt mod,
Hämma ej fördärvets flod .

Kommer i håg när stats minister Tage Erlander skulle avgå, fick han en fråga av en journalist `? Vem blir din bäste efterträdaren ? då svarade Erlander efter en stunds betänketid : Det är inte i första hand den eller den ! Utan Det beror på Sveriges Andliga klimat.
Habegäret egoismen girigheten m.m. har nått sådana höjder . Ett ex: vi har ju inte varit tacksamma för det land med de gränser vi fick och hade , Nä vi ville ha mera och mera, Och gav bort vårt eget land och till stor del bestämmanderätten till en union EU .70% av besluten för vårt land kommer från denna union enligt en professor i nationalrätt .
Det är väl inte underligt att ytterlighetspartier får framgång !
Kommer ihåg när en viss politiker förordade död åt kärnfamiljen och brände pengar för öppen ridå .
Hur blev reaktionen då ? Nu tar många tillfället i akt att göra sej populär med ett förtecken på medmänsklighet , men som djupast bottnar i populism både på för och emot sidan !
Det som vi ser idag bygger på sådd och skörd! Det vi nu ser är inget som helt plötsligt kommer av sej självt , det har grott under ganska lång tid bakåt , och nu får vi se dess konsekvenser av ett laglöst samhällsbygge , där vi alla är mer eller mindre är medskyldiga !
Men det finns ändå ett HOPP ! När nöden blir stor ,KAN vårt sinnelag förändras .
Har själv fått lära mej något av självförvållad framfart .


2015-11-08 @ 12:45:56
Postat av: Roger

Det ligger väldigt mycket i det du säger, Lennart. I bland borde vi nog stanna upp och fundera över vad vi håller på med. Det råder just nu inget människovänligt klimat här i landet. Det finns en stor oro i det som händer och sker. Personligen så känner jag också av den här oron, som breder ut sig, dag för dag, vecka för vecka, år för år.

2015-11-08 @ 20:00:23
Postat av: Lennart Öhman

Främlingsfientlighet förknippas ofta med invandrare ,och visst sker sådant .
Men man kan vara Svensk sedan urminnes tider och ändå vara fientlig mot sin nästa av samma kultur ,det ser vi ju allt för ofta .Men det är ingen ny företeelse !
i takt att vi fått det materiellt bättre , så blir vi mer och mer blinda för vad livet går ut på .
förnöjsamhet är en behaglig tillvaro , för den som gjort den upptäckten !
I dag talas det stora ord , som är förföriska , ex: Kärlek till varje pris , det låter ju så vackert !
Men verkligheten är ju den ,att kärleken har ett pris!
Precis som du skriver Roger borde vi stanna upp i denna hetsjakt som pågår och kväver människans själ!
Ha det bra Roger med fam ! // Lennart

2015-11-08 @ 21:31:40
Postat av: Roger

När vi talades vid häromkvällen, så pratade vi båda om vikten av att hoppa av den här karusellen. Jag nämnde att jag brukar ta min kaffetermos och sätta mig vid havet. Du berättade om din kyrkstuga där du kände dig rofylld. Vi måste nog alla försöka hitta vår egen lilla vrå här i världen. En vrå där man laddar sina batterier, så att man därefter kan gå ut lite mer styrkt och harmonisk. Jag tror världen skulle se annorlunda ut om vi hittade den där lilla viktiga vrån. Ha det så gott, Du och de Dina. Hälsn. Roger.

2015-11-08 @ 22:34:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0