Manifestation i Trollhättan

Ungefär 5000 personer hade i dag samlats, i en manifestation för offren vid attentatet i Trollhättan häromdagen. Så klart och en helt naturlig sak efter en sån tragedi. Men det är nåt som jag inte förstår. Kanhända att jag är trögfattad? Kanske jag är helt fel ute? Och du hemska tanke; kanske jag är rasistisk?
 
Vi är ju alla lika, det har jag ju fått intutat i mig sedan barnsben. Och efter den principen har jag framlevt de sistlidna 58 åren. Om detta fick jag lära mig hemma, om detta fick jag lära mig i skolan. Om detta har även mitt sunda förnuft varit mig behjälplig till. Vi är alla lika!
 
Men det är ändå nåt som inte stämmer. Låt oss tänka tillbaka, till den där dagen på IKEA  i Västerås den 10 augusti 2015. En asylsökande man hade precis fått avslag med att stanna i landet Sverige. Han begav sig därför till den mest svenska symbol som finns: IKEA! Väl därinne tog han ett drastiskt beslut om att begå ett grov våldsbrott på "några svenskar". Han har i efterhand berättat, att det var tvunget att "vara svenskar".
 
Han greppade tag i en lång kniv, som han sedan utförde de två bestialiska morden med. En mor, som var läkare och hennes son dödades - för att inte säga slaktades - brutalt. Statsminister Stefan Löfven, nåddes av budet, men valde att fortsätta sina inplanerade möten och åtaganden. Statminister Stefan Löfven, kommenterade överhuvudtaget icke det som hänt. Han förblev tyst!
 
Han gjorde alltså skillnad. I fallet med morden i Trollhättan, avbröt han sina pågående plikter, och reste omedelbart till mordplatsen. Han gjorde uttalanden i TV, press och radio där han kraftigt fördömde händelsen. Dagen därpå prydde mördarens ansikte många av våra största tidningars förstasidor. Namnet offentliggjordes, och efternamnet klingade äkta svenskt: LUNDIN PETTERSSON.
 
IKEA-mördarens ansikte har fortfarande inte publicerats i våra tidningar eller television. Visserligen - efter stor vånda - berättade Aftonbladet och Expressen mannens nationalitet. Men bilden av honom kom inte till allmänhetens kännedom. Samma kväll, eller kanske kvällen därpå, "kärleksbombade" Västeråsborna det asylboende där IKEA-mördaren bott.
 
Jag har kanske missat nåt, eller blev det någon kärleksbombning efter IKEA-morden? Svaret är Nej! Häromdagen rapporterade P4 Radio Kronoberg, att en 3-årig pojke utsatts för våldtäkt av en asylsökande i ett boende. Personalen anmälde inte händelsen för Polisen. Inte förrän en annan på boendet ringde och meddelade. Mannen hade då flyttat från sin adress. Polisen blev bestört över att man mörklagt händelsen.
 
Efter att ha tagit det av olika fall där invandrare begått gruppvåldtäkter och andra brott, så frågar jag mig återigen, är vi alla lika inför det som sker: Nej! Det har börjat så sakta gro en slags svenskfientlighet mot landets infödda medborgare. Medan mördare och pedofiler, samt andra kriminella element, pinkat in sina revir i våra förorter, där inte ens våra poliser har tillgång idag, skylls istället vita medelålders män för att vara skuld till allt elände. Snacka om desorientering. Medan Gudrun Schyman och hennes kompisar tar ära och heder av oss vanliga, så yttras inte ett knyst när Fadime och hennes olyckssystrar, mördas av sina fäder. Då gäller istället principen: Locket på! Detsamma gäller massmedia. En skrämmande utveckling.
 
Roger Lindqvist.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0