Yngve Forssélls på turné

Framför SAS-planet Yngve Forssélls orkester startklar för resan till Visby. Närmast
orkesterledaren Yngve Forsséll, t.h. trumpetaren Gösta Pettersson, fr. v. saxtrion
Allan Åberg, Erling Bergqvist och Gust-Ola Brännström, längst bak fr. v. Andrew
Källmark, trummor, Hans Burlin, piano och Harry Stenlund, elgitarr och bas.    
 
Yngve Forsséll och hans sju "banditer" i den populära skellefteorkestern är glada i dag. De flyger nämligen till Stockholm och Visby för en veckas engagemang, en ära som orkestern lär vara ensam om att ha uppnått bland norrländska amatörorkestrar. Den spelar tre kvällar på Borgen i Visby och sedan på restaurang Fiesta vid Stureplan och på danslokalen Sunside i Stockholm.
 
Såna här saker ordnar sig ju inte utan vidare. Bakgrunden till engagemanget är följande. För något år sedan fanns en Folkets-husvaktmästare i Åsele, som sedan flyttade till Gullänget utanför Örnsköldsvik. Han hade fattat tycke för Yngve Forssélls och engagerade orkestern med jämna mellanrun, eftersom det visade sig att bandet drog publik. Så blev karlen erbjuden jobb på Borgen i Visby, och han hade inte varit där mer än 14 dagar förrän han per brev kontaktade Yngve Forsséll och frågade om orkestern var intresserad av en gotlandsresa med engagemang på Borgen! Vederbörande ville gärna visa att västerbottningar också kan prestera förstklassig dansmusik.
 
Vad tror ni Yngve svarade? Efter en månads intensiv korrespondens och efter många om och men blev orkestern bokad för tre dagar med vanligt gage, fritt vivre och fri resa med flyg. När den saken var klar började orkesterledaren fundera på om man inte skulle kunna sätta kronan på verket genom att ordna engagemang även i självaste kungliga huvudstaden. Och det var ingen större svårighet att genom Folkparkernas artistförmedling få saken ordnad.
 
Programmet blir nu alltså: Restaurang Borgen, Visby 16-18 september, restaurang Fiesta, Stockholm, 19-20 (vikariat för Roffe Lindells - inte fy skam!) och danslokalen Sunside 21 september. På torsdagskvällen ska pojkarna se elljusfotboll i Allsvenskan mellan Djurgården och Malmö FF och sedan blir det väl en spisarrond på nöjeslokalerna i stan. I det sammanhanget kan man nämna, att två av orkestermedlemmarna är aktiva fotbollsspelare, nämligen Myckles center-äss Erling Bergqvist och Gust-Ola Brännström. Fredag morgon tar gänget flyget hem igen för att på lördag kväll spela upp på Folkets hus i Drängsmark!
 
Yngve Forssélls är ett skötsamt gäng och vi har all anledning att önska grabbarna lycka till.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 16 september 1960.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0