Davidsstjärnan - den kontroversiella symbolen

Redan i mellanstadiet blev jag fascinerad av historia. Jag lånade böcker på biblioteket i Hortlax som handlade om andra världskriget. Jag blev både arg och djupt förtvivlad när jag kom till insikt om att det tyska rikets främsta mål var att utrota alla judar. Och jag undrade många gånger hur ett sådant hat hade kunnat  uppstå. Ju äldre jag blev, desto mer läste jag. Desto mer jag läste, ju mer kunskap fick jag i ämnet.
 
Jag tog ett bestämt avstånd ifrån allt vad nazism och fascism stod för. Och gör så än i dag. Jag har aldrig lyckats förstå detta oresonliga hat mot det judiska folket. Vad värre är så poppar det upp sk historieförvrängare som påstår att förintelsen aldrig ägt rum. Det olyckliga i sammanhanget är att vi här i vårt land, 2015, har hätska antisemiter som gör allt vad som står i dess makt att bespotta och uttrycka sig allt annat än väl mot våra svenska judar. Muslimer känner avsky, vissa medlemmar i SD har gjort samma sak.
 
Att bära en davidsstjärna runt halsen kan vara nog så kontroversiellt, detta om man vistas i invandratäta områden, i t ex Rosengård i Malmö. Jag har hört av en judisk man att det är nära på livsfara att skylta med judiska  symboler. Judarna har aldrig gjort vårt land illa. Mig veterligen så har dem aldrig startat livsfarliga upplopp, som vi i dag är så vana att se av andra grupper i samhället.
 
Nä, jag förstår inte problemet. Och det kommer jag nog aldrig heller att kunna få något vettigt svar på.
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0