En katt ibland hermeliner

Anti Avsan. Foto: SVT.                        
 
I dag Riksdagens högtidliga öppnande. Bland ledamöterna i bänkarna, ser jag moderaten Anti Avsan artigt leende mot en kollega. Anti Avsan f. 1958 är fd polisman, han tillhörde på sin tid den beryktade Baseballigan. Han var känd för sin brutalitet. Avsan var även en omvittnad stor Palme hatare. Han var även stor motståndare till det Socialdemokratiska partiet. Författaren, TV-producenten och DN-journalisten Sven Anér, har efter mordet 1986 bedrivit en omfattande privatspaning. I sina böcker och artiklar har han gång på gång pekat ut Anti Avsan, som den som höll i mordvapnet kvällen den 28 februari 1986. Anér är inte ensam om den uppfattningen. Den delas av många andra.
 
En poliskollega till Anti Avsan åt en lunch på NK i Stockholm för några år sedan. När kollegan kom in på Palmemordet, och det utpekande som gjorts mot Avsan, fick han till svar: "Nä, nä vi har en sån uppbackning att ni aldrig tar oss".
 
När en kvinnlig bloggare publicerade ett öppet brev signerat Sven Anér, fick hon en obehaglig hälsning: "Har du dödslängtan, kanske?"
 
Anti Avsan är i dag moderat riksdagsman, samt jurist och rådman i Stockholms tingsrätt.
 
Ur led är tiden!
 
Roger Lindqvist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0