Flyktingar

Att jämföra dagens flyktingsituation med den flyktingström av finländare som kom hit under slutet av 40-talet, det resonemanget köper jag inte! Att räcka ut en hjälpsam hand är väl helt i sin ordning. Att hjälpa (speciellt små barn) att fly undan krigets helvete är självklart. Men det finns vissa vita fläckar i det massmedia basunerar ut. Man gör gärna jämförelser, för att folk skall förstå. Det är där själva pudelns kärna ligger: jag förstår inte alls!
 
Finland och dess innevånare är oss nära besläktade. Ser man rent historiskt så har ju Finland en gång tillhört Moder Svea. Likadant är det med våra andra två grannländer, Norge och Danmark. Vi har samma typ av statsreligion dvs den kristna, och när exempelvis Finland anfölls av Sovjet, i slutet av november 1939, så reste ca 8000 svenskar över för att strida på Finlands sida. Man höll den ryska björnen stången i 105 dagar. "Finlands sak är vår" var ett begrepp som myntades, och när inte landet Sverige gick in som hjälpare, så grundades i stället "Den svenska Frivilligekåren".
 
När Sovjet invaderade Ungern1956 kom många ungerska flyktingar till vårt land. Samma här; Ungern var en del av det Europa som även vi i Sverige tillhörde. Det gemensamma med både Finland och Ungern var att det blev inga kulturkrockar. Det fanns inga uttalade hot mot Svea Rikes säkerhet. I dag är det tvärt om. I den tid som nu råder, finns radikala grupperingar i våra storstäder. Det finns islamister som öppet predikar hat mot det land som med stort hjärta tagit emot dem med öppna armar. Det är där den stora skillnaden ligger. Så sluta jämför Finlandsflyktingarna m.m. med det kaos som nu råder. Det finns imamer som berättar att Sverige och de övriga Europa skall bli lagt under muslimkst välde. Det pratas om införande av sharialagar m.m. Något som naturligtvis inte hör hemma i den civilisation som Sverige och Europa tillhör. Vi vill INTE vrida klockan tillbaka till medeltiden, och absolut inte införa grymma lagar med stympningar osv.
 
 
ROGER LINDQVIST  Bild: SR.

Kommentarer
Postat av: Arne

Du påstår att personer som tror att du är Sverigedemokrat är ointelligenta. Ändå skriver du texter som varje Sverigedemokrat skulle hylla.

Kan du förklara vad som skiljer dina värderingar från Sverigedemokraternas?

2015-09-09 @ 18:04:44
Postat av: Roger

Det är alltid lika tragiskt när personer "som vill tala ut" gömmer sig bakom den grå anonymiteten. Man sitter på sin kammare med en dataskärm som skydd, och förmedlar sina sk "sanningar". Jag har under årens lopp mött många sådana exempel. Jag brukar synas i bland på vår lokaltidnings insändarsida, och varje gång sätter jag ut mitt namn. Jag har även sett många grodor som hoppat ur vissa munnar, och jag har många gånger funderat på hur vissa personer egentligen tänker. Man kastar ut sina sarkasmer, både till höger och vänster. Man kan stoltsera med sitt tyckande. Men man faller alltid lika platt till jorden. Varför det då? Jo, om man verkligen står upp för en sak, då gömmer man sig inte som signaturen "Arne" gör. Det går bra att kasta dynga på andra, medan man själv inte törs träda fram och visa vem man är. Dina tyckanden rör mig inte i ryggen. Jag tar inte dina provokativa påståenden på fullt allvar. Du känner inte mig och min historia. Du vet inte ett dugg om mina ställningstaganden och varför jag tycker som jag gör. Därför borde du endast hålla tyst. Du borde helt enkelt skämmas! Från och med nu, kommer du att plockas bort så fort jag ser din signatur. För du är helt fel ute. Du kan tro, men det du tror är helt uppåt väggarna fel. Så sluta med att leka åsiktspolis. /Roger.

2015-09-09 @ 18:38:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0