Rätta mig om jag har fel

Den enda demokratin i Mellanöstern är Israel? Rätta mig om jag har fel. Det här har jag grunnat på flerfaldiga gånger. Hur kommer det sig att man liksom inte får till en väl fungerande demokrati därborta? Sådana som finns i Europa. Är man inte i stånd att kunna bygga upp pga ständiga ideliga stridigheter? Såg en dokumentär om Libyen förra veckan. Och man blir beklämd när man ser alla dessa stridiga viljor som drar åt de mest skilda håll och kanter. Den lag som råder var utan tvekan djungelns råa lag: öga för öga, tand för tand.
 
Inget ont om människor som flyr undan krig och elände, men om de som kommer till Europa tar med sig sina åsikter om lag och ordning ja, då vet jag inte vad. Det är ju total anarki som härskar i deras hemländer. Så fort man bygger upp så tar det inte länge innan husen ligger sönderbombade i ruinhögar. På gator och torg vandrar personer omkring med skarpladdade vapen, precis som om det vore det enda rätta. Allt detta blandat med de mest radikala idéer, som mest handlar om religion. Överför man detta till våra länder så kan ju vad som helst hända.
 
Vi måste absolut hjälpa till med de flyktingar som kommer, men vi måste samtidigt få nån slags reda i oredan. Människor kan inte bara passera ett lands gränser hur som helst. De är ju tvunget med en registrering så våra myndigheter har koll på det som händer. Vi vet att det i Stockholm finns många hundratals unga killar som lever på gatorna. Landet Sverige har ingen som helst koll på vilka de egentligen är. De saknar sina id-handlingar. Jag tycker det låter skrämmande.
 
Roger

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0