Sveriges väg mot katastrof

Anders Lugn, fd kapten i den internationella FN-styrkan i Libanon.     
 
I en krönika i Aftonbladet 2008 varnade Anders Lugn för en kommande katastrof i Sverige som den i Libanon. Han pekade på många gemensamma punkter:    
 
¤ Sex förutsättningar som skapar undergång ¤
 
1. Svaga gemensamma nationella värderingar.
2. Svag nationell krigsmakt.
3. Svag nationell polismakt.
4. Extrem god tillgång till vapen.
5. Stor tillgång till droger - alkohol till kristna, hasch till muslimer.
6. Känsla av vanmakt i befolkningen: "det är ingen idé att kämpa för ett bättre liv... fogdarna tar ändå det jag skrapat ihop".       
 
Bild: Aftonbladet.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
     
Det finns enligt mitt sätt att se ordentliga varningstecken ute i samhället. De problem som många av våra nyanlända svenskar haft med sig, hade dem även i sitt hemland. Till synes helt olösbara. Konflikter mellan kristna och muslimer fortgår, fast idag heter platsen Rosengård i Malmö. Men att ha en öppen diskussion om dessa allvarliga problem, är dömt att misslyckas. För många av de invandrare som finns i Sverige (inte alla) är ordet Demokrati något som man bestämt tar avstånd ifrån. Här finns alltså mycket att jobba med, om vi inte skall dras in i konflikter som i förlängningen kommer att innebära ett delat Sverige. Eller som Göran Persson uttryckte det: "Jag är rädd att landet kommer att gå sönder!"
 
Tyvärr så motarbetas varje seriöst försök att gjuta olja på vågorna. Inom massmedia så kör man med en taktik, som för tankarna till de forna öststatsländerna, där varje form av kritiskt tänkande besvarades med fängelsestraff eller total utfrysning ur samhällsgemenskapen. Jag skall villigt erkänna, att jag känner mig en smula pessimistisk när jag tänker på framtiden. Skuldbördan lägger jag dock inte på invandrarna. Det är våra enögda politiker som bär ansvaret i den här frågan. Men domen över massmedia och de politsikt styrande, kommer att bli hård den dagen som botten på ketchupflaskan går sönder.
 
Till sist vill jag också säga, att det finns även många fredsälskande muslimer. Muslimer som har hittat rätt i vårt svenska samhälle, och vars högsta önskan är precis densamma som min/vår önskan om: fred, frihet och harmoni till oss alla. Ett samhälle som vi tillsammans delar, och bygger upp i samförstånd med varandra.
 
Roger Lindqvist.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0