ISLAM

Det som finns måste vi också kunna få ha åsikter om. Vädret finns, alltså måste vi kunna diskutera och argumentera hurvida det har varit en skitsommar eller inte. Ganska enkelt eller hur? Min Toyota finns, samma här; jag brukar prata bilar ibland med mina söner. Eftersom islam också är oss ständigt närvarande, så är väl det mest naturliga att vi även här har åsikter. Men jag har en känsla av att så fort någon tar upp ämnet, så rycker åsiktspolisen ut med sina blåljus! Det mest populära är när sk "kändisar" samlas på bild, och gör tummen ner för eventuella negativa åsikter ibland befolkningen.
 
Ibland dessa linslusar, finns även en och annan som verkligen borde får förklara sitt handlande. Mikael Wiehe, mannen som en gång var medlem i Hoola Bandool Band, fick för ca ett år sedan motta Leninpriset. Kapitalistmotståndaren Wiehe, fick även 100.000 sköna slantar att lägga ner i sin spargris. Vore jag undersökande reporter, eller grävande journalist som det också kallas, skulle Wiehe fått det hett om öronen. Han har mycket att förklara.
 
Kristendomen har blivit livligt ifrågasatt genom århundranden. Det har skrivits böcker, det har gjorts "avslöjanden", det har gjorts filmer och talkshower i ämnet. Men som jag vet så har ingen radikal kyrkoherde manat massorna att lägga lock och ta död på sina kritiker. Hör av er om ni vet att nåt liknande hänt? Jag är nyfiken. Islam skall både diskuteras och kunna ta emot kritik. Vi lever ju i ett öppet samhälle, därför skall vi fortsätta att ha lika högt i tak vad gäller islam, som andra "fenomen" i vårt land. Jag antar att jag genom detta har trampat nån på ömma tår. Men det är så livet fungerar - i ett öppet och demokratiskt samhälle, något som vi alla måste värna om.
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0