Storebror ser DIG

1948 kom George Orwells roman "1984" ut i handeln. Romanen handlar om ett oligarkist samhälle, styrt av ett fåtal personer. En skrämmande tanke då, en lika skrämmande tanke i dag. Det fasansfulla är att dessa samhällen existerar i dag 2016. I "lögnens imperium" dåvarande Sovjetunionen, i dag Ryssland, så finns strukturerna alltjämt kvar. Nordkorea är ett annat skrämmande exempel. I Mellanöstern finns också många tvivelaktiga regimer.
 
Om storebror ser DIG - stirra tillbaka! Kom ihåg; demokratin måste
alltid försvaras.

Kommentarer
Postat av: Lennart Ö

Hej Roger ! ser du skriver om store bror ser dej .
Rätt så intressant eftersom vi är uppkopplade på alla möjliga sätt idag , men än fattas det lite innan den så kallade store bror kan ta full kontroll, I Bibeln kallas han för vilddjur.
Som jag ser det och läser i en glömd bok som heter Bibeln , där står det ganska tydligt i uppenbarelseboken 13 kap vers16-18 Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga både fria och trälar , att låta giva sej ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen får köpa eller sälja något , utom dem som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal.
Här gäller det vara vis, den som har förstånd , han räkne ut betydelsen av vilddjurets tal , ty det är en människas tal . och dess tal är 666.

När det här kommer då sker det genom ett stort politiskt system som förför, och alla större religioner går samman i detta politiska system i en allians .
Men förmodligen måste nog ett kaos komma först innan det totalitära kan framträda i full skala , det är enklare att leda människor och styra människor när nöden kommer .
Vi kan blicka lite bakåt och se på vad Hitler kunde genom att lova en folkvagn åt var och en.

2016-02-24 @ 22:23:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0