ID-kontroller eller ej...

Stängsel och murar är väl inte det vi önskar oss, men ibland kan det vara ett nödvändigt alternativ, när den brutala verkligheten ser ut som den för tillfället gör. Till dem som är upprörda vill jag ställa en fråga: låser DU dörren när du åker bort? Nästa fråga: varför det då? Ditt svar blir troligen detta: jag vill inte ha obehöriga i mitt hem när jag är borta.
 
Tanken och meningen med ID-kontrollerna följer samma princip. Man kan även fråga sig varför det finns portkoder till villor och hyreshus? Varför finns det kravallstaket? Har DU någon gång observerat en skylt där det står "Obehöriga äga ej tillträde". Eller: "I denna lokal får endast 250 personer vistas". En till: "I den här hissen ryms max 8 personer". Jag som varit dansmusiker i 30 år, vet att på varje spelställe var det lag på att ha ordningsvakter. Utan vakter - ingen dans. På en del ställen fanns två stycken, på andra fyra osv. DU kan ju fråga dig varför?
 
Malena Ernman, har under lång tid predikat öppna gränser. Till henne och alla andra som har samma åsikt vill jag bara säga, när viktiga samhällsfunktioner inte längre fungerar. När det finns stor risk att den helt enkelt kapsejsar, och övriga medborgare drabbas, då kanske det är dags att sätta en gräns. Jag undrar om Malena är öppen för att ha sk "öppet hus" i sitt hem, för alla dem som vill få en bit mat, sova över på obestämd tid osv? I tanken går det hur bra som helst att vara frikostig, medan det i praktiken kan bli vissa störningar.
 
Hur många man än vill rädda och hjälpa (det vill jag också) så finns det alltid en gräns. Att smuggla över flyktingar med båt till Sverige ser jag som ett slags landsförräderi. Även en brottslig handling. Våra poliser har det tungt med allt som händer ute i förorterna, det brinner, det skjuts och det mördas. Och våldtäkterna har blivit till ett stort samhällsproblem. Frågan är hur länge vi kan acceptera detta? Landet Sverige måste få andrum att samla sig, att få ordning på alla de flyktingar som slussats ut till sina asylboende. Integrationen är eller inte den bästa. Hur den skall lösas, vet definitivt inte Löfven, Romson, Fridolin och deras kamrater.
 
Sverige blöder ur ett sår som fortsätter att blöda, dag för dag. Mot den här bakgrunden är det för mig helt självklart att ID-kontrollerna har införts. Vill vi få stopp på den allvarliga blödningen, är det bara ett måste att vi drar upp våra huvuden ur marken, och försöker oss på att tänka konstruktivt. Det konstruktiva handlingarna har ännu icke synts till. Så skynda på, det råder skarpt läge!
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0