Kulturskillnader eller inte?

SVT:s Min sanning missar jag aldrig. I lördagens sändning så satt förre S-politikern Nalin Pekgul i "svars-soffan". Hon pratade om den kultur som hon en gång kom ifrån. Och hur den påverkat henne och hennes liv. Nalin Pekgul gav även många bevis på hur kulturen kurdisk-svenska kan krocka. Detta gjorde den många gånger, sedan Nalin med bestämdhet inte ställde upp på den ingrodda: kvinna-skall-göra-allt-i-hemmet. Hon betecknades av sina landsmän som konstig, men Nalin Pekgul brydde sig inte nämnvärt.
 
Det har pågått en het debatt i massmedia, om hur unga ensamkommande barn från Nordafrika ser på de västerländska kvinnorna. Vad som startade debatten var händelsen i Köln under nyårsaftonen. Många unga tjejer blev sexuellt antastade, enligt rapporter så förekom även våldtäkter. Nyheten slog ned som en större bomb även härhemma. Massmediafolket skruvade på sig nervöst, och flackade med blicken. Att öppet berätta att invandrare kan göra detta, är ju nära på tabu i Sverige. I mångkulturens vagga, så händer inte sån här. Enligt politiker och massmedia. Och om det skulle råkas hända, så berättar man inte.
 
Det dröjde inte eller så värst länge innan folk på vänsterkanten började skylla ifrån sig. Man vägrade med andra ord att erkänna att det som faktiskt hade hänt inte hade hänt. Trots både bildbevis och de många anmälningar som kom in till den tyska polisen. När det sedan kom rapporter att det även hade förekommit liknande saker i somras i Stockholm, ja, då visste oron inga gränser.
 
"Det är inte kulturskillnader det handlar om, det är i stället vilken kvinnosyn alla vi män har". Den meningen har jag redan hört till leda. Det är väl klart som korvspat att det handlar om kulturskillnader. Det är bara att återgå till Nalin Pekguls berättelse, som jag skrev om i inläggets början. Svart på vitt står det!
 
Hedersmord kanske låter bekant? Det var precis det som hände Fadime Sahindal, som mördades den 21 januari 2002 av sin egen far. Även hennes bror utsatte henne för grov misshandel, innan hennes far sköt henne till döds. Hennes brott: hon ville leva som en fri kvinna. Detta är endast ett av många exempel. Vi kan inte tillåta att vissa personer här i landet tar lagen i egna händer. Vi kan eller inte tillåta att unga tjejer blir behandlade som avskum, när de gruppvåldtas på våra öppna gator. I många fall är det invandrare som står bakom brotten. Vi kan eller inte tillåta att massmedia lägger locket på. Det räcker nu!
 
ROGER LINDQVIST.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0