"Niqaben hör inte hemma i förskolan"

Till höger Expressens krönikör Sakine Madon, som starkt ifrågasätter
användningen av niqab på en förskola.        
 
Utdrag ur Expressens Sakine Madons krönika i dag:
 
"På en förskola i Hisingen har förskolepersonal burit niqab, den heltäckande dräkten med endast en springa för ögonen. Kommunens tillsynsenhet har ansett att plagget inte är lämpligt vilket har resulterat i ett föreläggande mot förskolan. Ett argument som har använts är att kommunikationen försvåras med plagget".
 
Religiösa symboler har ju under några år varit förbjudna i skolmiljöerna. Det var inte så länge sen som en examen i våra svenska kyrkor var nära på att förbjudas, pga att man befarade att många elever kunde ta illa vid sig. Själv så är jag av den åsikten att plagg som niqab inte bör bäras av anställda inom skolor, restauranger, äldreboenden, lasarett. Detta borde omedelbart förbjudas. Vad man bär på sin fritid är en helt annan sak.
 
Svårt att läsa av en kvinna som bär en heltäckande niqab. På en hälsocentral eller lasarett är det ju dödsviktigt att som patient få se den som tar hand om exempelvis mig om jag hamnar på en vårdavdelning. Jag skulle vägra att bli behandlad av en sån person.
 
Roger.
 
Foto: EXPRESSEN.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0