Signe Hasso /1974

Signe Hasso som spelar bl a mot George Segal som gör samma roll
som Bogart en gång, deckaren Sam Spade.     
 
En för uppgiften rödhårig Signe Hasso är i Burbanks studios i Hollywood för att göra en ny storfilm. "The black bird" eller "Malteserfalken flyger igen" är titeln på filmen som är en drift med "Malteserfalken" inspelad 1941 med Humphrey Bogart i huvudrollen.
 
Vårt svenska bidrag - man kan väl fortfarande säga så ? - spelar en stel och korrekt museitjänsteman. Nåja, alldeles korrekt är hon inte. Det är hon som med en felaktig måttuppgift ställer till en förfärlig oreda för stackars George Segal, alias privatdeckaren Sam Spade Jr. Senior det är Mr. Bogart det. På Signes skrivbord står ett foto av henne och Humphrey Bogart, en av hennes gamla förälskelser sägs det.
 
För Signe Hasso är det här den första filmen efter några succéfyllda TV-framträdanden.
    - Oj, det här är verkligen skillnad mot att göra TV. Där går det undan. Här nästan somnar man, skämtar Signe, som blir 60 år nästa år men fortfarande är ungflicksslät i ansiktet. När hon inte står framför kameran sitter hon gärna bakom skrivmaskinen eller vid pianot. Nyligen fick hon färdig en satirisk diktsamling på både svenska och och engelska. Signe är en av dem som bidragit flitigt med text och musik till Alice Babs repertoar.
 
Vi kan med visst fog ta åt oss lite av äran för regissörsarbetet också. David Giler, som skrivit manus till filmen och regisserar för första gången bodde nämligen i Sverige för en del år sedan. Han pluggade i Uppsala, lite sociologi bl a.
    - Men er Ingmar Bergman är för tung och djup för mig. Den jag är mest imponerad av i Sverige är Keve Hjelm. Han kan allt.
     Tänker han åka tillbaka?
    - Självklart. För att filma. Det blir en komedi. En riktigt rolig film. Och den kan bara göras i ert underliga land.
 
HUSMODERN ¤ Den 9 september 1974.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0