Kaffekalas på Gågatan

Samling vid kaffebordet på Gågatan i Piteå.
 
Som känt anordnar Storgatcentrum i Piteå varje vecka något arrangemang vid Gågatan i Piteå. Bland annat har olika kyrkliga föreningar uppträtt. Gammeldansens vänner har visat sina kunskaper och sommarkyrkan har sjungit och vittnat. På lördagen var det dags för det sedvanliga kaffekalaset. Kaffepannorna stod på spisen i olika repriser tills cirka 400 liter kaffe var kokat.
 
I vanliga fall brukar det det här evanemanget hållas mycket senare på året. Men vi beslöt att det skulle vara tidigare i år för att turisterna skulle få ett roligt minne från Piteå med Norrlands största kaffekalas, säger konditor Henrik Lidman.
 
3.000 kaffesugna personer kom till Gågatan lördagen den 25 juli.
 
Trots regnet svek inte kaffegästerna kalaset. Det började halv elva och skulle pågå en timme framåt. Men det våta vädret gjorde att man förlängde kalaset en halv timme. Då blev det mycket trevigare när solen tittade fram. Arrangörerna räknar med att cirka tretusen personer satte i sig olika många portioner kakor. Barnen bjöds på saft. Den totala kostnaden för kalaset rör sig om cirka 5.000 kronor. Det blir så pass dyrt när alla plastmuggar och bestick har inhandlats. Dylika arrangemang görs för att hålla gågatan levande och för att det till turisternas förtjusning skall hända något.
 
Arrangörerna bakom Storgatcentrum är välkomna med liknade arrangemang i fortsättningen också. Det behövs i en turiststad av Piteås mått.
 
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Måndagen den 27 juli 1970
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0