Tänk, om jag gifter mig med prästen.../1941

Inspelad 1941.     
 
I det privata, utanför bioduken, hade Georg Rydeberg och Viveca Lindfors ett kärleksförhållande med varandra. Medan Viveca Lindfors blev stjärna i Hollywood, så stannade Georg Rydeberg kvar härhemma på Dramaten. Den 19 februari 1983 sändes Här är ditt liv i SVT, med Lasse Holmqvist som programledare. Huvudperson den kvällen var Viveca Lindfors. Även Georg Rydebrg fanns med - som gäst. Men det sägs att Rydeberg åkte till TV-studion i tron att det var han som skulle avporträtteras. Det sägs också att han blev aningen besviken när han förstod att så icke var fallet.
 
Georg Rydeberg föddes den 21 juli 1907 och avled den 22 februari 1983. Döden lär ha inträffat endast en kort tid efter att han hade medverkat i TV-programmet. Hans kropp hittades inte förrän den 20 mars. Han hade då legat död i ca en månad i sin lägenhet. Man antog att hans dödsdatum var den 22 februari.
 
Viveca Lindfors föddes den 29 december 1920, och avled den 25 oktober 1995. Hon fick anbud från Hollywood, och gjorde där en rätt så framgångsrik karriär i en mängd filmer.
--------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0