Dagen då Linnéa och Oskar miste sin pappa

Fredagen den 28 maj 1999, satt jag i en bil tillhörande Norrbottens Läns Landsting. Eftersom det var fredag och nära till arbetsdagens slut så var jag väl en smula upprymd. I radion meddelas att två polismän, 42 och 30 år gamla blivit brutalt skjutna efter en jakt på några rånare i Malexander. På kvällen framför TV:n så kom mer information över vad som hänt. De två polismännen, Olle Borén, 42, och Robert Karlström, 30 år, miste sina liv i samhällets tjänst. Borén efterlämnade sin sambo, Karlström sina två barn, Linnéa, 5, och Oskar 4.
 
Skytten, mördaren Jackie Arklöv, sitter i dag i fängelse. Han har ansök om att få sitt straff tidsbestämt. Och vem vet, kanhända att Arklöv en vacker dag friges och får leva sitt fortsatta liv utanför fängelsemurarna. Men här är det nåt som får mig att rynka min panna. Jackie Arklöv, är också dömd för krigsförbrytelser 1995, begångna i Bosnien.
 
Jackie Arklöv: vem har sagt att just DU en dag skall kunna vandra ut genom
fängelsets portar, och därefter leva i frihet? Detta när DU har förvägrat andra
samma slags rättigheter? Fredagen den 28 maj 1999 berövade DU livet på
Linnéa och Oskars pappa. Om jag fick bestämma skulle det på din panna
tatueras: JAG ÄR EN MÖRDARE!     
 
PS. Det finns en osmaklig fortsättning på det tragiska. Kakan Hermansson, känd från bl a SVT, kunde inte hålla sina hjärnceller i styr och sin tunga när hon trodde sig kommit på en snilleblixt:
 
Jag har personligen väldigt svårt för den här människan.
----------------------------------------------------------------------------------------
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0