Könsneutralitet...

Det gäller att se upp nu för tiden så man inte trampar i klaveret. Det gäller med andra ord att hänga med i svängarna. Alltfler badhus inför sk "könsneutrala omklädningsrum", detta pga att de människor som inte känner sig som varken man eller kvinna kan byta om i dessa anpassade rum. Ursäkta, men ibland så är jag inte alls med. Jag håller fortfarande på att brottas med ordet Hen. Så förlåt mig om jag inte hinner vara med i debatten. Man får väl göra som är brukligt när man inte förstår: hålla käft! OM man inte håller vakt på sin käft, så finns risk att man kränker någon. I dag har jag på känn, att ordet kränkt är nåt av det mest använda vi numera har i vårt svenska språk. Och aja baja om du låter dina tankar sväva fritt, då möts man av antingen: 1. TYSTNAD. 2. TILLSÄGELSE. 3. HATKOMMENTARER.
 
Om några få år så kan man rädda situationen genom att anspela på sin höga ålder. I stället för att mötas av tillsägelser m.m. så blir det: "Nja, han är gammal och insnöad, han hänger inte med. En man från en annan generation, han ska ju ändå snart dö, bry dig inte om honom".
 
Avslutningsvis kan jag väl få lov att tycka till, utan att för den skulle kränka vare sig hon, han, eller någonannan att nåt är galet på den här planeten. Kränkte jag nån... jaså,  gjorde jag det? Äsch då, jag anade nästan det.
 
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0