Succé för Tages i England /1967

Göran Lagerberg och dom andra i Tages var nervösa vid
Englands-premiären. Men showen gick hem hos 500 engelska
tonåringar.
 
    - Vi spelade för högt. Tempot var också för högt.
Tagestyckte själva att de var dåliga. Ändå blev deras första framträdande inför engelsk publik en succé.
 
 
    - Åh, vad jag är nervös, flåsade Tommy Blom i mikrofonen.
Och visst var han det! Liksom de andra i Tages när gruppen hade Englandspremiär i går kväll.
 
Pengar att hämta
Den svenska gruppens show på högvarv i 40 minuter hjälptes upp av de skickliga ljuseffekterna i regnbågens alla färger. Sin ljusshow har de tidigare provat på svensk publik. 500 personer, mest flickor i 15-17-årsåldern, hade betalt 4.50 för att se och höra Tages och det skotska bandet Pinky and the Fellows. Tages kommer att uppträda på 20 platser i England, Skottland, Wales och på Irland, från Glasgow till Belfast och från Liverpool till Cardiff. Men Tages förlorar pengar på Englandsturnén. Dom skulle bli mycket glada om det hela gick ihop.
 
Skickliga ljuseffekter
    - Visst hade vi tjänat mer pengar om vi stannar hemma i Sverige. Men vi betraktar den här turnén som en investering. Det finns pengar att hämta här, säger den alltid lika optimistiske managern Rolf Hedin. Tommy Blom är inte mindre optimistisk:
    - Om en skiva går bra i Sverige, som det gjorde för t ex "In my dreams", säljer vi högst 50 000 skivor. Med motsvarande succé i England kan man sälja kanske en miljon skivor... Skillnaden är 950 000, det blir mycket pengar, det.
 
Peter Goldmans film med Tages skickas den här veckan över från Stockholm. Pojkarna hoppas att BBC:s popprogram "Top of the pops" kommer att köpa filmen och att de själva får framträda i programmet. Gruppens agent i London försöker också att få in filmen i den kommersiella ITV:s popprogram. Tages skiva "Treat her like a lady" som kom ut på EMI förra torsdagen har redan spelats i BBC:s nya popkanal och i Radio Luxemburg.
 
Igenkända av tullen
Tages vill utnyttja marknaden. Tommy Blom säger:
    - Den här turnén är mycket rolig. Förra gången fick vi ju inte komma in i England eftersom vi inte hade något arbetstillstånd. Och det var verkligen kul att tullen kände igen oss. Vi är inte helt okända i England. När vi anlände sa en tullman: Var det ni som satt fast i Tillbury förra året?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
EXPRESSEN ¤ Torsdagen den 12 oktober 1967.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0