Bernt Dahlbäck & Gårunt Show i Badhusparken, Piteå /1971

Visst syns det att det är fart och fläkt över killarna i Gårunt Show.
Här håller man som bäst på att göra om Lena Anderssons
svensktoppslåt "Är det konstigt att man längtar bort nångång?"
 
Trot den något kylslagna väderleken med regnmolnen hotfullt hängande över stadsparken så var det mycket god stämning under onsdagens parkkväll. Men så var det ju också upplagt för skratt och hög stämning. På programmet fanns nämligen både festliga figurerna i Two Lerys samt det hejdlöst roliga gänget Gårunt Show eller som de nu kallar sig: "Bernt Dahlbäck och Gökungarna". Vidare så måste parkvärden Gunnar Enqvist få en alldeles egen blomma för att han hela tiden håller ångan uppe på publiken. Det är minsann inte det lättaste, speciellt då kylan börjar krypa in över parken.
 
Showgruppen Gårunt Show med Bernt Dahlbäck och Gökungarna. Är det någon som trots den presentationen inte vet vem det är så ska vi säga Bagarberta. Mer behövs knappast för att presentera det här gänget. De första kraftiga applåderna kom redan då gruppens medlemmar kom in på scenen iklädda blåbyxor och bomullskjortor, vanliga jobbarkläder alltså. Och sedan rev man igång.
 
Efter några fräsiga inledande låtar blev det Cornelis-imitationen Alida Gullmaj. En härlig låt som Bernt gör verkligen fint. När Cornelis fick höra den låten på skiva lär han ju ha sagt: Inte har jag nåt minne av att jag spelat in den där, men nog är det jag alltid.
 
FRÄCKIS
Därefter kom en kort fräckislåt - det är han ju också bra på den gode Bernt - och därefter den efterläntade Bagarberta. En låt helt i publikens smak. Efter ett mellanstick med en parodi på svensktopp kom så den egna versionen av den franska Je t´aime och här visade Bernt verkligen vilken fullfjädrad artist han är. Helt magnifikt genomfört.
 
Så behandlade man också Lena Anderssons låt "Är det konstigt att man längtar bort nångång?". Först i 50-tals version, sedan upprockad, därefter som de nyaste grupperna "Fläsket brinner" med flera gör sina låtar, sedan som man tror att Lee Hazlewood och Nina Lizell skulle göra låten och så till sist som man själv gör den låten. Givetvis blev det en tokrolig sak av det hela. Som extralåt efter publikens inrop kom "Sara" och tacket till publiken i form av "Thank you very much".
 
ABORRTRÄSK OCH PITEBOR
En som kan bedöma musik och show menade efter deras uppträdande att det var den bästa show han sett genomföras, bland annat beroende på det höga tempo Bernt Dahlbäck, före detta Aborrträsk, och hans grabbar höll. I gruppen ingår bland annat en pitebo.
 
Publiken den här kvällen räknades till 1.273 personer.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdagen den 22 juli 1971. Foto: Hans G. Pettersson.
 
FAKTA: Bernt Dahlbäck, föddes den 6 november 1939 i Skellefteå. 1962 bildade han showbandet Gårunt Show. 1970/71 upplöstes bandet. Bernt Dahlbäck, spelade även revy med Tjadden Hällström. Han gjorde show på Trägårn i Göteborg med Yngve Forrssélls orkester. Yngve berättade om detta för mig i början av 80-talet. Bernt drabbades av cancer, och gick bort den 17 september 1978, i Valla, Sköldinge församling.
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0