TOMMY ELFS

 
¤ Dansbandet Tommy Elfs har förnyat sig. Av de fem Tidaholmskillarna som var med från början slutade en. Det vae Carl Thulin som lämnade gruppen - eftersom han haft problem med hals och mage och tyckte det var dags att lämna detta hårda yrke. I stället kom två nya killar. Så Tommy Elfs kan nu räkna sex medlemmar i sitt band.
 
Stefan Kardebratt heter en av nykomlingarna. En 22-åring från Småland som tidigare spelat med Garvis orkester i Växjö. Han är organist och förutom orgeln behärskar han elpiano, moog, stråkmaskin. Han beskrivs som killen med den "rätta glimten i ögat".
 
Kenneth Färnlund heter den andre. En 23-årig norrlänning som tidigare spelat i Chiquita orkester i Alingsås. Han sägs vara en kille med båda fötterna  på jorden, som har "sug" i blick och röst. Hans instrument är strängpianot, men även ljusanläggningen sköts av honom.
 
När de ursprungliga Tommy Elfsarna - Björn Karlsson, Janne Fingal, Tommy Elf och Kenth Malmberg - bildade sitt band hemma i Tidaholm spelade de mest på kul. I dag försörjer de sig på det. De har ett eget skivbolag en fanclub med 2000 medlemmar och är inbokade för turnéer ända fram till 1978.
 
Björn Karlsson är 31 år. Han spelar saxofon, sjunger, kör turnébussen och sköter ljudorgeln. Han karaktäriserar sig själv som en innerst inne mycket allvarlig människa, som på scen dock alltid lyckas visa ett glatt ansikte. Han är gift med Ingrid och de har två barn och bor i villa. Det är också där han trivs allra bäst. - Det bästa som finns är ändå att komma tillbaka hem efter en turné, säger han.
 
Janne Fingal är 29 år och han är bandets trummis. Efter skolan utbildade Janne sig till dekoratör, men övergav det för att se om musicerandet skulle kunna löna sig på heltid. Vilket det har visat sig göra. När han är ledig ägnar han sig åt sitt andra stora intresse - sport. Han både tittar på sport, läser om det och utövar det själv. Dessemellan hinner han med att umgås med sammanboende flickvännen Agneta.
 
Tommy Elf, 27 år, är den som gett bandet dess namn, men för den skull vill han inte stå som ledare. - I Tommy Elfs är var och en sin egen ledare, säger han. Han säger sig vara temperamentsfull och ofta missnöjd med sig själv. Han är gift och har två barn och hans stora intresse är elektronik!
 
Kenth Malmberg, 29 år, är förutom basist även gruppens kamrer, vilket lär vara en inte alltför enkel syssla. De andra i bandet tycker att han är en vänlig och lugn person som alltid tänker först och handlar sedan. Även han är sammanboende och när han har en stund till övers så sysslar han helst med snickerier till det ena huset, pysslar i trädgården eller ägnar sig åt sina djur. Han älskar att spela med Tommy Elfs och hoppas att den tiden aldrig ska ta slut.
---------------------------------------------------------------------------------------
MIN VÄRLD ¤ 1976-11-30.
 
PS! Stefan Kardebratt, är i dag en av medlemmarna i Flamingokvintetten.
 
/Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0