"Det har hänt nåt i Stockholm...!"

Strax efter att klockan slagit tre, i går fredag, så kommer Andreas in genom dörren, in i lägenheten där Elisabeth, Carro, Norah, Malte, Loke och jag sitter och pratar. - Det är nån som kört en lastbil in genom entrén till Åhléns på Drottninggatan, säger han. - Är det en olycka, frågar jag. - Nä det verkar inte som det, svarar Ante.
 
Resten av eftermiddagen och kvällen har vi suttit vid TV-apparaten och lyssnat och känt oss sorgsna. Fyra döda, uppemot 15 skadade varav nio allvarligt. Två personer gripna, en i Märsta den andra i Hjulsta. Tydligen så är chauffören ännu på fri fot. "Vapnet" var en lastbil som ägs av Spendrups bryggerier, med reg. nr PNG 037. Lastbilen kapades medan den riktige chauffören just skulle börja lossa sina varor vid en närbelägen restaurang.
 
Ja, vad säger man när oskyldiga människor blir offer för förvirrade religiösa extremister i huvudstaden? Icke att förglömma att det finns två barn där ett av dem är allvarligt skadad. - Vi kommer att vakna upp till ett annat sorts Sverige i morgon, konstaterade SVT:s politiske reporter Mats Knutsson i Aktuellt under fredagskvällen.
 
Det är väl bara att hålla med i den tråkiga analysen.
 
 
Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0