GÖSTA EKMAN DÖD

Det närmaste jag kommit Gösta Ekman, är när Ekmansällskapet hörde av sig till mig och ville att jag skulle skriva en grej, om skådespelerskan Signe Hasso inför hennes stundande 100-årsdag. Det var en ära. Men jag vill ändå påstå att jag varit bekant med nära på alla Gösta Ekmans gubbar i alla de roller han visat upp på film- TV- och revyscenen i det här landet genom åren.
 
Jag slukade honom med hull och hår. En av mina favortitfilmer är klassikern Att angöra en brygga från 1965. En film som än i dag väcker många känslor, inte då minst genom Lasse Färnlöfs underbara musik. Gösta var son till en annan legend: Hasse Ekman (1915-2004). Som i sin tur var son till "den store" Gösta Ekman sr (1890-1938). "Jag var känd redan som spermie" sa Gösta Ekman jr en gång i en intervju.
 
Gösta Ekmans mor hette Agneta Wrangel, som även är mamma till Göstas bröder, Krister, Mikael och Stefan Ekman. När pappa Hasse mötte aktrisen Eva Henning, så kom bröderna Ekmans syster Fam till världen.
 
Om man tycker om någon väldigt mycket då skall man säga det. Och jag tycker väldigt mycket om dig Gösta Ekman, eller Charles Ingvar "Sickan" Jönsson, Gunnar Papphammar, Martin Beck eller vem du än kom att gestalta. Det känns tomt utan din närvaro. Världen har mörknat, precis när vi behövde dig som allra mest. Så till sist; något som jag uppriktigt önskar dig: VILA I FRID! Kära du!
 
 
ROGER LINDQVIST

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0