Ola Hermanssons orkester

OLA HERMANSSONS ORKESTER, SOLLEFTEÅ.
 
Det är faktiskt över ett år sedan Ola Hermanssons från Sollefteå, Ångermanland och Norrland låg på skivdiskarna. Men då gjorde han det som bekant med besked istället. 17 veckor på Svensktoppen blev det för Ola med hans "Vägen hem". Nu är det dags igen efter ett "sabbatsår" med "Sånt händer ibland" och "Du ger mig solsken". Och naturligtvis är siktet inställt på Svensktoppen.
 
Det har bl a Ola och producenten Karl-Gerhard Lundqvist (Little Gerhard) borgat för. Ola Hermanssons var redan före "Vägen hem" etablerad dansorkester med många engagemang på norrländska breddgrader. Efter Svensktoppen och "Vägen hem" har arbetsområdet blivit hela Sverige. Orsaken till att Ola faktiskt tagit det lugnt på skivavdelningen och andra PR-åtgärder är faktiskt att Ola gjort svenska krigsmakten den äran.
 
Men nu är också detta ur världen. Ola Hermanssons orkester står nu inför en av sina mest fulltecknade folkparkssomrar där bl a Logen Långträsk finns inbokad. Ola Hermansson har förmåga att fånga upp fina sångfynd. Den första var inte alldeles obekanta Mona Wessman och nästa blev Maritza från Sundsvall.
 
------------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ lördag den 5 april 1969.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0