"Pengar har aldrig varit det primära i livet"

- Jag tror inte du bryr dig så mycket om pengar, Roger. Har jag rätt?
 
Så sa en bekant till mig för många år sedan. Och på den frågan kunde jag inte annat än att endast hålla med. På ett sätt är och var pengar ett måste, för att familjen och  barnen skulle ha det bra. För att ha en trygg tillvaro så måste man tjäna pengar. Så långt håller jag med. Men att leva för pengar är ljusår från min livsfilosofi. Jag är nöjd så länge de nära och kära har det bra. Att bli mångmiljonär är inte min högsta dröm i livet.
 
Min morfar hade samma sorts inställning. Kanske har jag ärvt hans sätt att se på livet. Det finns de som ständigt och jämt berättar om vilka klipp som gjorts, och hur mycket man tjänat. I sådana diskussioner hänger jag inte med. Det är då ena hjärnhalvan faller i sömn. Vad den andra halvan gör, är att tänka på något helt annat än just pengar.
 
För mycket ekonomi-snack gör att jag drabbas av huvudvärk. Min morfar gav hellre bort saker än tog betalt för dem. Om det var någon som visade intresse för någon pryl och frågade vad han ville ha, så sa han: - Du får det!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0