Skyltsöndag, 1964

 
Vi står tysta en stund i den kalla decemberkvällen, utanför Oskar Sundströms lilla butik uppe i byn. Skyltsöndag, ger mig en försmak av det stora som väntar längre fram. Snöflingorna dalar sakta ner från den stjärnbeklädda skyn. Jag gör ett tappert försök att fånga flingorna med min utsträckta tunga.
 
Sätter mig på sparken. Mamma och pappa ger den fart, medarna skär som vassa knivar genom snön. Jag sitter klädd i min varma jacka, mina skidbyxor, i pjäxor och de nyinköpta lovikkavantarna. Nästa besök avläggs hos köpman Axel Lundman. Vi tittar på de senaste som finns av TV- och radioapparater i det juldekorerade skyltfönstret.
 
På väg hem till Övremarken, tilltar snöandet till min stora förtjusning. Till höger om hortlaxvägen står den utsmyckade stora julgranen med kulörta lyktor, som skänker en skarp kontrast i den vintermörka decemberkvällen. Granne med oss, finns Nisse Stenbergs speceriaffär. Vi stannar till en stund, för att tjusas av julens röda och varma färger. Tänk om tiden kunde stillas en stund. Tänk om.
 
Roger Lindqvist - 2004.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0