När svenskarna ryter till - så händer ingenting...?

Var tid har sina speciella frågor och problem. Kommer ni ihåg dessa tre?
 
1. APATISKA BARN.
 
2. FALLSKÄRMAR.
 
3. LIVETS ORD.
 
Det blev nära på en följetong i massmedia, när barn och vuxna som invandrade till landet, uppvisade tecken på apati. TV hade otaliga reportage, där man visade barn och vuxna som låg stilla i sina sängar, och som totalt tappat livsgnistan. Det brusade även upp en debatt, om det var sanning eller fejk. Idag så hörs ingenting.
 
Folk därhemma i stugorna, blev fly förbannade när direktörer ute i landet, fick sig många sköna miljoner i fickan, trots att de fått sparken. men med sig på resan ut i arbetslösheten, så fick man sig tilldelat många sköna miljoner. Ruskigt tyckte många.
 
När Ulf Ekman, fd präst i Svenska Kyrkan grundade Livets Ord i Uppsala, var det många belackare han fick på halsen. Bluff och båg, tyckte många. Ulf Ekmans privata ekonomiska affärer, gick under lång tid som en såpopera i tidningar och nyhetsprogram. För nåt år sedan blev Ulf Ekman katolik. När läste vi senast om pastor Ekman? Svar: länge sedan!
 
Svenskarna är det enda folkslag i universum, som tror sig kunna få radikala förändringar, genom att stoppa ner sina knytnävar i byxfickan i 15 sekunder under grova svordomar. Resultatet på deras byx-demonstration ger alltid samma effekt: ingenting!
 
Roger Lindqvist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0