Höger eller vänsterextremist?

Låt mig allra först bestämt betona; att hat är ett sjukdomstillstånd. Men märk väl, det är skillnad på hat och att ha en naturlig åsikt. Tyvärr, så är det många som blandar ihop begreppen. Om jag ifrågasätter en person som bucklat till min bil, så är det inte hat. Men om personen avsiktligt kör in i min bil, på grund av att han eller hon inte gillar det jag tycker och står för, då kan man kanhända använda termen hat.
 
Vi har varit alldeles (medvetet?) okunniga i det här landet då vi bara hasplat ur oss hat-ordet i tid och otid, i samband med de politiska frontalkrockar som numera blivit till en vanlighet. Man måste nog tänka sig för - före. Häromdagen läste jag om debattören Alice Teodorescu, som blivit anklagad för att vara högerextremist av V-politikern Ali Esbati. Hon är en samhällsdebattör med sin politiska hemvist på den högra sidan. Frågan är då, är hon då per automatik en extremist? I så fall är väl även Jonas Sjöstedt en vänsterextremist?
 
Begreppen halkar iväg och krockar. Det finns ännu en aspekt i den här rätt så infekterade frågan. Den som i dag tycker annorlunda än den gängse strömmen, riskerar att både hånas och utelämnas till pöbeln. Det jag inte trodde kunde hända, hände för en tid sedan då en MP- och en SD-politiker umgicks privat. Tidningarna skrev om händelsen som om det varit ett massmord begånget. Följden blev att MP-killen tog sin Mats ur skolan, på grund av drevet.
 
Att inte kunna visa vänlighet gentemot av en annan åsikt kommen politiker är ju rent förfärligt. Tänk vilka sorts signaler som det sänder ut. Mångfalden är i dag ett måste. Vi skall integreras ute i vårt svenska samhälle, så är det bestämt. Tänk om någon då anförde den åsikten att vi inte skulle kunna umgås svarta och vita? Jag kan bara ana mig till det avgrundsvrål som skulle höras från Kiruna ner till Ystad.
 
Jag får väl avsluta med att härmed önska alla ett bra liv. Vare sig det är svenskar eller utlänningar. (OBS! det är inte hat - det är kärlek om nu någon därute blev osäker).
 
 
ROGER LINDQVIST

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0