Första bilen /1976

Så här såg den ut: min allra första bil. En Datsun 1200 inköpt på Forslunds i Piteå, i början av 1976. Pris: ca 8.000. Om jag inte minns fel så hette försäljaren Arne Holm.
 
 Min första videobandspelare. Den köpte jag på Beliva på Storgatan i Piteå, 1978 för ca 5.000-6.000 kr. Jag fick den till och med hemlevererad av en av butikens försäljare. Bland de första jag spelade in var filmen Sven Klangs kvintett. Jag låg i lumpen och under tiden så köpte jag mig en Volvo 242 årsmodell 1976. Det började gå rykten om att "Lindqvist är förmögen" på luckan i Boden. Eller som nån av kompisarna sa: - Å, vem fan har råd att byta kärra när man ligger i lumpen å tjänar 14 spänn per dag - jo Lindqvist! Nåja, förmögen var väl att ta i, men jag tjänade en bra slant genom mina spelningar. Under tiden i lumpen fick jag tillbaka 14.000 kr på skatten. Jag kom hem till Trädgårdsgatan i Piteå en tidig morgon efter en spelning. Elisabeth vaknade, och lite yrvaket berättade hon att min pappa hade ringt och meddelat den glada nyheten. 
 
Jag hade även turen att få återgå till mitt gamla jobb på Furunäset efter muck. Visserligen så var jag endast vikarie, men jag jobbade rätt mycket. Nåt år därpå så fick jag fast anställning. Då bodde vi på Furubergsvägen 6A. Då Andreas kom till världen hade vi flyttat in i en annan lägenhet, på samma område fast på Furubergsvägen 4A. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0